تاثیر اصول معماری ارگانیک بر فرم بنا (نمونه موردی : فرم بنا در منطقه کوهستان غربی گیلان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC05_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 698
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب حاجی کریمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی، واحد رشت

حمزه غلامعلی زاده

استادیار گروه معماری، دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

معماری گیلان نمونه ای مناسب از هماهنگی و تلفیق بنا با طبیعت می باشد که حاصل عوامل مختلفی همچون اقلیم، اجتماع، اقتصاد و فرهنگ است. این معماری بیشترین تاثیر را از اقلیم و طبیعت پیرامون خود گرفته است. بناهای سنتی این منطقه هرگز در ستیز با طبیعت نبوده اند، بلکه همواره کوشیده اند با معماری همساز با طبیعت و اقلیم خود شرایط آسایش را فراهم نمایند. در نتیجه مساکن منطقه کوهستان غربی گیلان با ظاهر متفاوت خود اقتباسی ساده از طبیعت و جغرافیای منطقه بوده و پاسخگوی نیازهای اساسی مردمانی است که فعالیت های اقتصادی و فرهنگ زیستی آنان متفاوت با دیگر نقاط ایران می باشد. لزوم این شکل گیری تا آنجایی است که عدم تاثیر پذیری بنا از اصول معماری ارگانیک سبب عدم هماهنگی بین محیط مصنوع و زمینه می شود و نه تنها باعث ناهمگون شدن کالبد شهرها شده، بلکه در فضای داخلی نیز شرایط آسایشی مناسبی را برای ساکنان خود فراهم نمی آورد، لذا در این مقاله پس از معرفی خصوصیات اقلیمی به تاثیر اقلیم و طبیعت بر شکل گیری فضاها و عناصر معماری این منطقه پرداخته ایم. در این منطقه جهت بررسی تاثیر اصول معماری ارگانیک بر فرم بنا ابتدا مفهوم معماری ارگانیک و اهداف آن در معماری بررسی شده است و سپس به بررسی معماری بومی منطقه کوهستان غربی گیلان به ویژه تاثیر اقلیم و ویژگی های طبیعی در آن پرداخته ایم. روش پژوهش در این مقاله به صورت توصیفی تحلیلی می باشد.

کلیدواژه ها

معماری ارگانیک، طبیعت، فرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.