تبیین تفاوت ایده و کانسپت در فرآیند طراحی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC05_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4558
نویسندگان
پژوهشگر دکتری معماری، واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی، پردیس، ایران
استادیار گروه معماری، واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی، پردیس، ایران
چکیده
فرآیند طراحی مشتمل بر زنجیره ای از مراحل و فعالیت های روشن و قابل تشخیص است. از بحث انگیزترین مراحل طراحی، می توان به ایده پردازی و ارائه کانسیت اشاره کرد. تفاوت میان ایده و کانسیت، در بین اغلب معماران آن گونه که باید شفاف نیست و معمولا این دو واژه جابجا مورد استفاده قرار می گیرند. پژوهش حاضر با هدف تبیین تفاوت ایده و کانسیت، از طریق مطالعات اسنادی و بررسی منابع مکتوب، با مرور ادبیات موضوع، اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری نموده است. سپس در راستای روش پژوهشی توصیفی- تحلیلی بر بازخوانی تعاریف ایده و کانسیت، شناسایی نقش و جایگاه آنها در معماری اسلامی و غربی تمرکز نموده است. بدین منظور یکسری نظم های هم ارز در مبانی هستی شناسی اسلامی و پدیدار شناسی در تناسب با فرایند طراحی مقایسه و تبیین می گردد. رهیافت پزوهش حاضر، ارائه مدلی کاربردی و تجربه پذیر از فرآیند طراحی معماری است. استفاده از این مدل پیشنهادی در فرایند طراحی، از یک سو درک ملموس مسیر پیچیده طراحی را هموار نموده و از سویی دیگر، باعث ایجاد آزادی عمل برای طراحان و معماران در عین ساختاردهندگی و نظم بخشی در حل یک مسئله طراحی می شود. یافته ها نشانگر آن است که عدم حضور ایده به عنوان تفکر اولیه طرح در یک اثر معماری بیانگر بی هویتی آن اثر می باشد. کانسیت نیز که به معنا دار کردن ایده و تحقق پذیری آن می پردازد بدون ایده، راکد، ساکن و یا حتی در برخی از مواقع به وجود نخواهد آمد.کلیدواژه ها
فرآیند طراحی معماری، ایده، تفکر خلاق، کانسیت، تفکر نقاد، مدل طراحیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.