تاثیر فرهنگ و طبیعت در شکل گیری معماری روستای سر آقا سید
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC05_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 781
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد
کارشناس ارشد مهندسی معماری
استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد
چکیده
قوانین، ارزش ها و باوها و ... همگی تنها بخشی از فرهنگ هرجامعه است. فرهنگ دارای بعد دیگری نیز هست که بعد مادی نام دارد و منظور از آن ساختمان ها، بناها، کارخانه ها و ... است. در واقع این امور را نیز جزئی از فرهنگ یک جامعه می شمارند چون ریشه در ارزش ها و باورها دارند و از همین جا حلقه ارتباطفرهنگ و معماری نمایان می شود. همچنین معماری در تعامل با طبیعت است. طبیعت یعنی آسایش و آرامش، اگر ساختمان طوری طراحی شود که رفتاری شبیه طبیعت داشته باشد و آرامش بخش باشد اینگونه است که می توانیم بگوییم به تعامل بین معماری و طبیعت رسیدیم و هرگاه انسان از ابزاری برای غلبه بر طبیعت استفاده کند آن ابزار ضد خود او سر برافراشته و او را تا مرحله نابودی به مخاطرهمی اندازد. پس طبیعت و فرهنگ به عنوان دو عامل مهم در معمرای خانه ها به ویژه خانه اهی روستایی است. در مقاله حاضر به بررسی راهکارهای اکولوژیک به کارگرفته شده در معماری روستایی سرآقاسید و رباطه آن با محیط طبیعی (اقلیم، توپوگرافی، شکل زمین)، محیط ساخته شده (فرم ساختمان، سازماندهی فضایی، مصالح و فناوری توصیفی- تحلیلی می باشد، از منابع موجود، متون مرتبط، ثبت مشاهده، جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شده است.کلیدواژه ها
معماری، طبیعت، فرهنگ، روستای سرآقاسیدمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.