کشاورزی شهری; مروری بر شیوه ها وتجارب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC05_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب رمضانپورصومعه سرایی

دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری، دانشگاه گیلان، دانشکده معماری و هنر

صدیقه سلیمانی شیجانی

پژوهشگر دکتری معماری منظر دانشگاه تربیت مدرس تهران، استاد مدعو دانشگاه گیلان

چکیده

امروزه وجودمشکلاتی همچون رشد بی رویه جمعیت، آلودگی زمین های کشاورزی و آب، کمبود آب و خشکسالی های پی در پی، کمبود زمین و خاک به علت ویلا سازی های بی رویه در روستاها و خاک برداری های بی رویه، کوچ روستاییان به شهر برای کسب درآمد، افزایش بیکاری و به دنبال آن مشکلات اجتماعی همچون اعتیاد و فقر، هزینه بالا حمل و نقل، سوخت و بسته بندی، آلودگی هوا و گرم شدن زمین، باعث شده تا ما در تامین غذا دچار مشکلاتی شویم که همین امر باعث افزایش سوء تغذیه در جهان شده است. البته راه حل هایی برای رفع این مشکلات پیشنهادشده است که یکی از آن پیشنهادات کشاورزیشهری است که مشکلات را در سطوح اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی و ... تا حدی رفع می کند. کشاورزی شهری به کشت و پرورش محصولات کشاورزی و گیاهان و همچنین دامپروری در محیط های شهری اطلاق می شود. از مزایای کشاورزی شهری می توان به نحوه ی اجرای آن اشاره کرد که باعث ایجاد منظره ای زیبا در سطح شهر نیز می شود مانند کشاورزی روی بام، باغ های عمودی و ... که دراین تحقیق نمونه هایی از آن ذکر خواهد شد و نحوه طراحی آنها مورد بررسی قرار خواهد گرفت. رو تحقیق در این مقاله توصیفی- تحلیلی است و با بررسی منابع و اسناد کتابخانه ای آغاز شده است، در ادامه به منظور بررسی بهتر نمونه های متنوعی از کتب مربوطه و پایگاه های اینترنتی انتخاب شده و مورد تاملقرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

کشاورزی شهری، محیط زیست، محیط های کنترل شده و محیط های کنترل نشده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.