برنامه ریزی راهبردی- عملیاتی توسعه فضایی محله در راستای دست یابی به شهر سالم با کاربست تکنیک TOPSIS (مورد پژوهی: محله دیلمان در ناحیه 2 از منطقه 20 شهرداری تهران)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC05_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 739
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شهرسازی، گرایش برنامه ریزی شهری، دانشگاه هنر، تهران
کارشناسی ارشد مهندسی شهرسازی، گرایش برنامه ریزی شهری، دانشگاه هنر، تهران
چکیده
افزایش فقر در شهرها، دسترسی ناکافی به مسکن و خدمات اصلی شهری، ایجاد زاغه ها و مسکن های غیرقانونی، سیستم حمل و نقل ناکافی و ... همه این ها نتیجه رشد سریع شهرنشینی است که گریبان گیر مجتمع های زیستی گردیده است. این عوامل باعث شده تا متخصصین به فکر بهبود محیط زیست شهری خود بیفتند. در واقع شرایط شهر سالم زمانی فراهم می شود که مجموعه ای از پایداری های اجتماعیف اقتصادی و زیست محیطی به وجود آید (زیاری و جانبابا نژاد، 1388، 23). از طرف دیگر ارتباط میان سلامتی و برنامه ریزی شهری از موضوعات جامع و پیچیده است. برنامه ریزی راهبردی- عملیاتی برای توسعه شهری پاسخی به نیاز مدیریت شهری در مورد تدوین برنامه ای فراگیر است؛ به گونه ای که بتواند در کنار برنامه های توسعه شهری متداول، سایر برنامه هایی که با هدف رفع بخشی از مسائل روزمره شهر مورد استفاده قرار می گیرند، در چارچوبی علمی، به شکلی هدفمند و با اتکا به مشارکت همه بهره وران بپردازد (برنامه راهبردی و عملیاتی شهر و شهرداری، 3:1394). به همین منظور هدف از پژوهش حاضر اولویت بندی اقدامات عملیاتی پیشنهادی برای توسعه فضایی محله دیلمان واقع در منطقه 20 شهرداری تهران بر اساس رویکرد شهر سالم خواهد بود که در این راستا از تکنیک تاپسیس جهت اولویت بندی اقدامات استفاده شده است. پژوهش حاضر از نظر نوع، کمی، از نظر هدف، کاربردی و از منظر چارچوب پژوهش، توصیفی- تحلیلی است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که در محله دیلمان فعالیت های اجرایی به ترتیب در حوزه های سلامت اجتماعی، سلامت کالبدی و سلامت اقتصادی دارای اهمیت هستند.کلیدواژه ها
برنامه ریزی رهبردی- عملیاتی، شهر سالم، محله دیلمان، Topsisمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.