کندوکاوی در ماهیت منظر سالمندگرا
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC05_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 572
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
استادیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
چکیده
به طور کلی سالمندی همراه با کاهش توانایی های جسمی و ایجاد حس انزوا می باشد، در مواجهه با این تغییرات سالمندان احساس استقلال و ارزش های خود را از دست می دهند. با توجه به رشد جمعیت سالمندان به ویژه در ایران توجه به نیازهای این گروه در برنامه ریزی، تدوین و طراحی شهری، معماری و معماری منظر امری ضروری است؛ لذا هدف این پژوهش شناخت نیازها و مشکلات سالمندان و به دنبال آن رسیدن به ماهیت و ویژگی های منظر سالمندگرا می باشد؛ منظری که ضمن برطرف کردن نیازهای جسمی و روحی سالمندان در رابطه با منظر، ارتباط آنها با کالبد شهر و سایر گروه های سنی را هم فراهم سازد. در این راستا بررسی ها با مطالعه کیفی به روش تحلیلی توصیفی صورت پذیرفته است. پژوهش حاضر با شناخت نیازها و مشکلات سالمندان، به جستجوی راهبردهای طراحی فضاهای جمعی در راستای استفاده بهتر و کاراتر برای سالمندان می پردازد که از ملزومات و ضرورت های توسعه فضاهای شهری است و نیز به دنبال پاسخ به این سوال است که ماهیت منظر سالمندگرا چیست نتایج این تحقیق نشان می دهد نیازهای سالمند به طور کلی شامل نیازهای عاطفی، معیشتی، تفریحی، اجتماعی و امنیت است. در این راستا ایجاد منظر و محیطی سالمندگرا موجب بهبود تعاملات اجتماعی، احساس سرزندگی، شکوه و ارزش، استقلال فردی و سلامت جسمی و روحی خواهد شد.کلیدواژه ها
منظر، سالمند، فضای شهری، منظر سالمند گرامقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.