مطالعه جامعه شناختی رابطه سبک های هویت با اعتیاد به اینترنت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل ماکو

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH04_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن داداش زاده

کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی، دبیر آموزش و پرورش شهرستان ماکو

یاسمن داداش زاده

کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه تبریز

چکیده

در هزاره سوم اینترنت نقشی مهم و روز افزونی در زندگی افراد ایفا می کند. اینترنت ابزار ضروری زندگی موجب تسهیل زندگی مردم امروز است که خطرات جدیدی را به وجود آورده است. اعتیاد به اینترنت به شکل سوء مدیریت در استفاده از اینترنت تعریف شده که به مشکلات روحی، اجتماعی و شغلی می انجامد. لذا این پژوهش با هدف مطالعه جامعه شناختی رابطه سبک های هویت با اعتیاد به اینترنت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ماکو صورت می گیرد. روش تحقیق با توجه به هدف و موضوع پژوهش از روش توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ماکو به تعداد 2200 نفر می باشد. روش نمونه گیری تحقیق حاضر به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای تحقیق پرسشنامه سبک هویت برزونسکی و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ می باشند. داده ها با روش های همبستگی پیرسون، رگرسیون، تی مستقل و تحلیل واریانس تحلیل شدند. تحلیل داده ها نشان داد که سبک های هویت اطلاعاتی با اعتیاد به اینترنت رابطه منفی معنادار دارد و بین سبک های هنجاری و سردرگم/اجتنابی با اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت معنادار وجود دارد. بین تعهد و اعتیاد به اینترنت نیز رابطه منفی معنادار وجود دارد. اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان فنی مهندسی و علوم انسانی تفاوت معنی داری دارد. بین دانشجویان رشته های فنی و مهندسی و علوم انسانی در سبک های هویت تفاوتی وجود ندارد. سبک هویت اطلاعاتی 18/9 درصد، سبک هویت سردرگم/اجتنابی 21/2 درصد و تعهد 17/4 درصد از اعتیاد به اینترنت را می توانند تببین کنند.

کلیدواژه ها

سبک های هویت، سبک هویت اطلاعاتی، هنجاری، سردرگم/اجتنابی، اعتیاد به اینترنت، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.