جایگاه کرامت انسانی در ساختار جامعه مدنی و دموکراسی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH04_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 698
نویسندگان
کارشناس ارشد حقوق بین الملل
چکیده
جامعه مدنی محیطی است که افراد در چارچوب روابط متقابل خود قادر به برطرف نمودن نیازها، تامین رفاه و تبلور موجودیت خود می باشند. در جامعه مدنی افرادی که شهروند بلفعل محسوب می گردند، به همان میزان که بخشی از این جامعه را تشکیل می دهند، می توانند نیازها و اراده خود را نیز تحقق بخشند. نظام وابستگی متقابل موجود در جامعه مدنی که به زعم هگل برای مهار اهداف خود خواهانه افراد در جامعه مدنی شکل می کیرد، شالوده ماهیت و موجودیت حقوق می باشد. چرا که بدون وجود حق، نقض حق نمی تواند به وجود آید و اگر نقض نگردد حقوق شکل نمی گیرد. حقوق و آزادی ها نیز تنها در محیطی که افراد آن ها را می توانند به وجود آورند، هویت واقعی خود را درمی یابند. در اثر این حقیقت نیز مفاهیم بشر، کرامت انسان و حقوق ضرفا در دموکراسی های واقعی معنا می یابند. امروزه اهمیت مفهوم دموکراسی به سبب توسعه مترتیانه حقوق بین الملل و گرایش بشر محور ان به به طور غیرقابل اغماضی افزایش یافته و به ویژه بعد از جنگ جهانی اول و گزینش سیستم جمهوری به عنوان نظام حکومتی در غالب کشورها در کانون توجه ملل جهان واقع گردیده است. دموکراسی به عنوان یک ارزش جهانی به دلیل این نظام حکومتی اجتماع محور را پیش بینی می نماید، با مفهوم جامعه مدنی همزیستی کاملی دارد. جامعه مدنی به عنوان اجتماع شهروندان عنصر اساسی دموکراسی است. جامعه مدنی به واسطه سازمان های مردم نهاد، دولت را تحت تاثیر قرار می دهد، زیرا دموکراسی نه از جانب رهبران، بلکه توسط شهروندان بالغ و مسئول تامین و تضمین می گردد.کلیدواژه ها
انسان، جامعه مدنی، دموکراسی، حقوق بشر، کرامت انسانمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.