تعهدات طرفین در بیمه مسولیت مدنی حمل و نقل دریایی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH04_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 729
نویسندگان
مدیر گروه دکتری حقوق واحد یاسوج دانشگاه آزاد اسلامی
دانشجوی دکتری حقوق خصوصی واحد یاسوج دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
حقوق دریایی با پیشینه ای طولانی که ریشه در گذشته های دور داشته و از قدیمی ترین آداب و سنن مسافرت های دریایی برخاسته است، توجه خاصی به قوانین و مقررات حمل و حمل، بیمه و محیط زیست دریایی دارد. در حال حاضر بیش از 93% جابجایی کالا از طریق دریاها و گذرگاه های آبی صورت می گیرد. صنعت حمل و نقل دریایی در مبادلات کالا مخصوصا مواد سوختنی مثل نفت و پیشرفت تکنولوژی و فن آوری در این صنعت بصورت فزایندهای رو به گسترش چه از حیث کمی و چه از نظر کیفی می باشد. نگاهی به ماهیت داخلی و بین المللی این شیوه حمل و نقل از یک طرف و در معرض خطر قرار گرفتن کشتی، مسافر و کالا به علل حوادث طبیعی، قهری و خطاهای انسانی بدون شک تنوع خسارات را به وجود آورده است که این تنوع در اشکال خسارات، نیاز به روشی خاص که قادر به حل اختلافات داخلی و بین المللی در خصوص دعاوی احتمالی ناشی از این خسارات باشد دارد. از مهمترین مشکلات متصدیان حمل و نقل که با آن روبرو هستند مسئولیت مدنی ناشی از فعالیت دریایی می باشد. توجه به عدم وجود قوانین مدون در این زمینه در حقوق ایران، مشکلات عدیده ای برای متصدیان حمل و نقل و شرکت های بیمه و دادگاه ها در رسیدگی به اختلافات ناشی از این پرونده ها به وجود نموده است. در این مقاله سعی شده تعهداتی را که متصدی حمل و نقل ملزم به رعایت می باشد مشخص شده و از سوی دیگر تعهدات و وظایفی که شرکت های بیمه در قبال متصدی حمل و نقل دریایی دارند مشخص گردد تا طرفین این نوع بیمه مبادرت به انعقاد این نوع قرارداد بنمایند.کلیدواژه ها
بیمه، مسئولیت مدنی، متصدی حمل و نقل دریاییمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.