تاثیر محتوایی بینامتنی لامیه العرب شنفری بر لامیه العجم طغرایی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
- کد COI اختصاصی: ADABICONF03_090
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2270
نویسندگان
دانشجوی دکتری دانشگاه پیام نور مرکز تهران جنوب
چکیده
دو قصید، لامیه، در تاریخ ادبیات عربی شهرت بسیار دارد. یکی لامیه العرب سروده الشنفری شاعر مشهور دوره جاهلی و دیگری لامیه العجم سروده الطغرائی ، شاعر ایرانی تبار قرن پنجم هجری، است قصیده شنفری، شصت و سه بیت و در بحر طویل اما قصیده طغرایی، 59 بیت ودر بحر مضارع سروده شده است. در لامیه العرب شنفری زبان تلخ و خشن آن دوران و زمختی بیابان های عربستان دیده می شود. در لامیه العجم طغرایی ، وصف حال پریشان خود، شکایت از پیشامدهای ناگوار زندگی و مانند لامیه العرب مضامین اخلاقی، پند واندرز ملاحظه می شود نویسنده مقاله ضمن معرفی هر دو شاعر، در جامعه آماری مشخص و به شیوه تحلیلی ، به بررسی میزان تاثیر محتوایی بینا متنی شعر شنفری بر طغرایی پرداخته است. بدون شک شاعران و نویسندگان بر روی هم تاثیر فکری دارند، اما شاعر یا نویسنده ای موفق است که بتواند اندیشه را بهتر از گذشته پرورش دهد. ابواسماعیل اصفهانی طغرایی با نبوغ فکری خود در بیشتر موارد، معانی را بهتر و بالاتر از شنفری پرورش داده و به یادگار گذاشته است. این رویه در بین شاعران فارسی زبان هم وجود داشته است و دارد، به عنوان مثال خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی معانی و افکار را از شاعران قبل از خود گرفته، اما کارخانه ذهنش اندیشه بهتری را پرورش داده و ساخته است.کلیدواژه ها
شنفری، طغرایی، تاثیر، تناص، لامیهمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.