تکرار آرایی در رمان گلنار و آیینه
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
- کد COI اختصاصی: ADABICONF03_076
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1270
نویسندگان
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دری دانشگاه کابل
چکیده
تکرارآرایی: یکی از شگردهای مهمی القای معانی در حوزه ادبیات به خصوص ادبیات داستانی شمرده می شود. تکرارآوایی در سطوح مختلف ساختار زبانی همچون واج، واژه، صدا، عبارت، جمله و حتی صحنه و مضمون به کار می رود. گلنار و آیینه ی نویسنده درد آشنا و شهیر کشور،استاد ره نورد زریاب، بسامد بالایی از آرایه تکرار را در بستر خود جاه داده است. استاد زریاب با سلسله یی از تکرارهای احسن، در سطوح مختلف ساختار زبانی، گره اندازی های ظریف و معنادار را در جریان حوادث به نمایش گذاشته است. به سخن دیگر، گلناز و ایینه، با طنین زنجیروار شنگ شنگ زنگ های پاهای ربابه شروع می شود، با هو هو هو هوی دودکشان می پیچد و با زمزمه خرابات .. خرابات گلنار به پایان می رسد در این نبشته به چند و چون این آرایه سحرآمیز تکرارآرایی در گلنار و آیینه پرداخته شده است. امید است مورد توجه خوانندگان عزیز قرار گیرد.کلیدواژه ها
تکرار آرایی، واج، واژه، اصوات، جمله و صحنهمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.