پایان نامه های ایرانی درباره عبدالقاهر جرجانی مطالعه موردی: پایان نامه های دانشگاه های شهر تهران
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
- کد COI اختصاصی: ADABICONF03_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 556
نویسندگان
دانشیار رشته زبان و ادبیات عربی دانشگاه الزهرا(س)
دانشجوی دکتری رشته زبان و ادبیات عربی دانشگاه الزهرا (س)
چکیده
پژوهش در خصوص عبدالقاهر جرجانی 471 ه و بررسی و تحلیل آثار وی، به عنوان یک عالم برجسته ایرانی، نظریه پرداز علم بلاغت ، ناقد زبان شناسی و ادیب، حائز اهمیت است طبق بررسی ها تاکنون پژوهش هایی در قالب 60 مقاله، 15 کتاب و 25 پایان نامه در خصوص وی انجام شده است این مقاله بر آن است تا به استفاده از روش توصیفی تحلیلی، ضمن بررسی پایان نامه های نوشته شده درباره جرجانی در دانشگاه های سطح تهران و مقایسه و تحلیل موضوعات آن، به تعیین کیفیت پایان نامه ها از نظر رعایت اصول علمی، میزان ابتکار، در موضوعات، کیفیت تحلیل و استنباط آن ها بپردازد. در ادامه، مطالب در قالب محاسن، معایب، نوآوری و پیشنهاد، طبقه بندی می شود. نتایج بررسی های انجام شده نشان می دهد از سال 85 به بعد، روند جرجانی پژوهشی، به ویژه در زمینه تحلیل و بررسی نظریات وی، درایران افزایش یافته است نوآوری برخی از پایان نامه ها را می توان در تطبیق بین آراء جرجانی و غریبان برای کشف ابداعات وی دانست. از سوی دیگر، مبنا قرار دادن ترجمه در موضوع برخی از رساله های دکترا، از جمله معایب آن ها به شمار می آید. علاوه بر این ، در مقایسه بین پایان نامه های دانشگاه های سطح تهران، پژوهش های دانشگاه تربیت مدرس، ضمن برخورداری از چارچوب علمی درست، تحلیل و استنباط صحیح، مسائل جدیدی را مطرح کرده است.کلیدواژه ها
عبدالقاهر جرجانی، پایان نامه ها، تحلیل و استنباط، دانشگاه های سطح تهران، جرجانی پژوهیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.