تحول معنایی در سطح واژگان مرصادالعباد
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
- کد COI اختصاصی: ADABICONF03_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2427
نویسندگان
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، آموزگار مقطع ابتدایی، شهرستان سرپل ذهاب، ناحیه مرکزی
چکیده
یکی از بحث های کلیدی واساسی در حیطه زبان شناختی تحول معنایی واژه هاست. زبان یکی از ابزارهای قدرتمند برای برقراری ارتباط میان انسان هاست. زبان همه ی ملت ها همواره در گذر زمان دچار تغییر و تحول می شود. واژه اولین سطح از زبان است که در فرایند تغییر و تحول قرار می گیرد، بدین گونه که معنای قدیم واژه ها چیز دیگر بوده و امروز معنای دیگر را داشته و یا بدان اضافه شده و یااینکه واژه به طور کامل متروک واز بین رفته است. این پژوهش برآنست تا تحول معنایی واژه های زبان فارسی را در مرصادالعباد شیخ نجم الدین رازی عثمان به عنوان یک متن عرفانی که با گذشت زمان دچار تغییر و تحولات معنایی گذشته از طریق شیوه تحلیلی توصیفی و با هد شناخت بیشتر زبان به کار رفته در این اثر، بررسی کرده و در چهار گروه به بررسی گونه هایی از تغییر و تحول معانی واژه های مرصادالعباد بپردازد. گروه اول: واژه هایی با چند معنی که یک معنی آنها متروک شده و یک معنی آنها مستعمل است گروه دوم: واژه هایی که با حفظ معنی گذشته خود،در فارسی امروز معنی جدید هم گرفته اند. گروه سوم: واژه هایی که معنی گذشته آنها متروک شده، در فارسی امروز به معنی جدیدی به کار می روند، گروه چهارم: واژه هایی که در فارسی امروز به کلی متروک شده اند. این پژوهش نشان دهنده ی چگونگی تحول و تکامل در واژه های مرصادالعباد بوده تا ابعاد و گونه های آن در این کتاب مشخص گردد.کلیدواژه ها
زبان فارسی، مرصادالعباد، تحول معنایی، واژه هامقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.