جلوه گری ساقی در ساقی نامه ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADABICONF03_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1086
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ملک ثابت

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه یزد

سمیرا صدیقی مورنانی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه یزد

چکیده

ساقی نامه ها به عنوان یکی از وسیع ترین گونه های ادب غنایی، اصلی ترین عرصه حضور ساقی است که تصویری های متنوع و گوناگون از سیمای ساقی را به نمایش می گذارند. دراین نوع از شعر خطایی، مخاطب اصی شاعران در این نوع ادبی ساقی است. و آنان نهایت آرزو و هدف خود را در ساقی می بینند و ازاین روی دست به توصیف او زده و چهره های متفاوتی از او ارائه می کنند. این پژوهش با شیوه توصیفی تحلیلی و بااستفاده از ابزار کتابخانه ای به بررسی جلوه گری ساقی در ساقی نامه های دوران مختلف پرداخته است. ساقی در اشعار ساقی نامه سرایان به دو گونه ساقی واقعی و ساقی مجازی و در چهره هایی چون خدا، ولی وانسان کامل، ساقی دینی چون پیامبر (ص) امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، معشوق آسمانی و زمینی، عشق، سخن و ساقی قدح گردان جلوه نموده است.

کلیدواژه ها

ادب غنایی، ساقی نامه، ساقی واقعی، ساقی مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.