نقد و بررسی رابطه ادبیات عامیانه با امثال و حکم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADABICONF03_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 988
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد نگهداری

کارشناسی ارشد ادبیات و زبان فارسی دانشگاه کاشان

چکیده

امثال و حکم فارسی، یکی از مهم ترین بخش های ادبیات کشور ماست که عصاره نظم و نثر ادب فارسی به شمار می رود و از دو منبع تغذیه می شود. یکی اشعار ناب سخنوران که کاربرد زیادی باعث شده آن سخن نظم و یا نثر به مثل تبدیل شود و دیگر فولکور یاادبیات عامیانه . اصطلاح فرهنگ عامیانه از نیمه قرن نوزدهم عنوان مشترکی بوده برای ضرب المثل ها، تصنیف های شفاهی و رسومات اجتماعی که منحصرا یا در اصل بیشتر به طور شفاهی و به شکل تقلدی به صورت مکتوب از نسلی به نسل دیگر رسیده است فرهنگ عامیانه در جامعی رواج داشته و دارد که مردم از سواد خواندن ونوشتن خیلی کم یا اصلا بهره مند نبوده اند، و اما در جوامع باسواد نیز در قالب جوک، داستان ها و بازی با کلمات به صورت شفاهی وجود دارد. می توانیم امثال و حکم را جزء کوچکی از ادبیات عامیانه یا فولکور به شمار آوریم زیرا امثال و حکم شاخه ای از فولکور است و این دو مقوله رابطه مستقیم با هم دارند که نمایانگر یکسانی ساختار امثال و حکم با فولکور است.

کلیدواژه ها

نقد ادبی، ادبیات عامیانه، امثال و حکم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.