آئین سوگواری شاهنامه در قوم بختیاری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADABICONF03_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1087
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین احمدی بیرگانی

چکیده

آیین های سوگواری از جمله مراسمی است که در حوزه فرهنگ یک جامعه قرار می گیرد و جز آداب و رسومی است که در همه جوامع باادیان و فرهنگ های گوناگون به ان توجه دارند. یکی از ارجمندترین منابع شناخت ما از اداب رسوم ایرانیان کهن ارزشمند شاهنامه می باشد. مطالعه و بررسی آیین های سوگواری در شاهنامه و مقایسه آن با آیین های سوگواری در قوم بختیاری نشان می دهد که میان روایات داستانی شاهنامه و آیین های سوگواری قوم بختیاری شباهت های فراوانی وجود دارد که به نوعی نشان از قدمت و دیرینگی قوم کهن بختیاری دارد. سوگواری بختیاری یکی از کهن ترین و نمایشی ترین انواع تعزیه و تاثیرگذارترین نوع عزاداریست. در مناطق بختیاری به دلیل برخورداری از فرهنگ زیست ایلی در کنار هم و در نتیجه تعلق خاطر پیدا کردن به یکدیگر طی زمانی دراز مرگ عزیزان بسیار دردناک و احترام به اموات چونان احترام به ایل است.

کلیدواژه ها

شاهنامه، سوگواری، قوم بختیاری، آیین سوگ، آداب و رسوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.