علوم مهندسی اپتیک و مزواسکیل برای تعیین نقطه شبنم گاز طبیعی و پیشگویی سرعت های رشد قطرات

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی اندازه‌گیری جریان سیالات در صنایع نفت، گاز، پالایش، پتروشیمی و آب
  • کد COI اختصاصی: FLOWMEASUREMENT04_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول نصیری

شرکت محپا، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، پردیس شمالی دانشگاه تهران، امیرآباد، تهران، ایران دپارتمان مهندسی مکانیک، دانشگاه کالج لندن، تورینگتون، لندن، انگلستان

وحیده فقیهی

شرکت محپا، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، پردیس شمالی دانشگاه تهران، امیرآباد، تهران، ایران

چکیده

برای نخستین بار در کشور دستگاه آنالیزور لیزری فیدبک اپتیکی جهت افزایش جذب درون کاواک ( (OF-CEAS بمنظور اندازه گیری دقیق میزان بخار آب در جریان گازی طراحی و ساخته می شود. این آنالیزور دارای ابعاد 25×60×80 سانتیمتر مکعب، وزنی در حدود 25 کیلوگرم، به آسانی قابل حمل و قادر به اندازه گیری آنلاین می باشد. از سه قسمت اصلی اپتیکی ، مکانیکی و الکترونیکی تشکیل شده و نیازی به کالیبراسیون دوره ای نیز ندارد.فناوری آینه مات سرد شونده محپا نیز به همراه سیستم اپتیکی کوپل شده به آن برای تعیین دمای نقطه شبنم هیدروکربن در جریان گاز طبیعی توسعه یافته است و این دستگاه آنالیزور قادر به اندازه گیری دمای نقطه شبنم از فشار یک بار تا 100 بار و با دقت 0,5 درجه سانتی گراد می باشد. این پکیج دستگاهی در پالایشگاه های گازی، میادین گازی، ایستگاه های تقلیل و تقویت فشار گاز، مرزهای صادراتی گاز، نیروگاه ها و واحدهای پتروشیمی قابل کاربرد می باشد.کدهای مزواسکیل با استفاده از میزان غلظت بخار آب و بخار هیدروکربن اندازه گیری شده در جریان گازی، آنالیز ترکیبات شیمیایی گاز طبیعی و پروفایل لوله های انتقال گاز، قادر به پیشگویی سرعت رشد ریز قطرات می باشد. برای نخستین بار در دنیا از تلفیق واحد اندازه گیری غلظت گونه ها و دمای نقطه شبنم (آنالیزور نقطه شبنم) و بخش هوشمند آن (کدهای مزواسکیل)، زمان و مکان تشکیل هیدراتها در لوله های انتقال گاز قابل پیشگویی خواهد بود.

کلیدواژه ها

علوم مهندسی اپتیک، علوم مهندسی مزواسکیل، دمای نقطه شبنم، جریان گاز طبیعی و دینامیک رشد قطرات.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.