نرخ خطای نرم در سلول SRAM-6T طراحی شده با ترانزیستورهای FinFET و CNTFET در تکنولوژی 10 نانومتر
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین کنفرانس میکروالکترونیک ایران
- کد COI اختصاصی: ICMCONF01_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 868
نویسندگان
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، واحد زنجان،دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران،
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
چکیده
با پیشرفت تکنولوژی ساخت قطعات و کوچکتر شدن آنها، خطای نرم در کاربردهای عمومی همانند گوشی های موبایل و سرورهای داده اهمیت ویژهای پیدا کرده است. خطای نرم باعث رخداد واژگونی در گره های ذخیره کننده داده در حافظه SRAM می شود، به این علت، وقوع خطای نرم قابلیت اطمینان مدار را کاهش می دهد.طراحان مدارات دیجیتال، با استفاده از روش های مقاوم سازی، این مدارات را در برابر خطای نرم محافظت می کنند.روش های مختلفی در سطح قطعه، مدار یا ماژول و به صورت سیستمی جهت شناسایی و رفع این خطا به کار می رود. در این تحقیق، مقاوم بودن سلول SRAM طراحی شده توسط ترانزیستورهای FinFET ، CNTFET در مقیاس 10 نانومتر بررسی و مقایسه می شود. با استفاده از مدل های ترانزیستوری معتبر و طراحی بهینه سلول SRAM استاندارد به صورت 6 ترانزیستوری توسط نرم افزار Synopsys Hspice تحلیل می- شود،میزان خطا با نگاشت بار بحرانی به نرخ خطای نرم قابل حصول است. نتایج به دست آمده نشان می دهدکه مقدار نرخ خطای نرم در SRAM طراحی شده با FinFET ، 25 درصد از نوع CNTFET کمتر بوده و همچنین بار بحرانی در تکنولوژی طراحی شده با FinFET 2.5 برابر بیشتر از مدار طراحی شده با CNTFET میباشد.کلیدواژه ها
نرخ خطای نرم، بار بحرانی، ترانزیستور فین فت، ترانزیستور نانولوله کربنی، حافظه SRAMمقالات مرتبط جدید
- کاشت یون در نیمه رساناها: تاریخچه، فرایند، اثرات، کاربردها، چالش ها
- تخمین نفوذ مس در نوارهای لبه ای با استفاده از شبکه های عصبی عمیق
- آینده ی تولید غذا با اینترنت اشیاء
- پیشرفتهای نوین در یکپارچه سازی فرآیند دوقطبی در فناوری های میکروالکترونیک
- آخرین پیشرفتها در فناوری کاشت یون در سیلیکون کاربید و گالیوم نیترید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.