تاثیر عیار کنسانتره مس بر انرژی مصرفی واحد ذوب مس خاتون آباد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: EMGBC01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی منوچهری

فوق لیسانس شیمی (شیمی-فیزیک) و لیسانس مواد- متالورژی، محل کار متالورژی ذوب مس خاتون آباد

حسین شاهی

فوق لیسانس مکانیک، محل کار ستاد ذوب مس خاتون آباد

علی کریمی فر

مهندسی سرامیک، محل کار ستاد امور ذوب خاتون آباد

محمد خراسانی

فوق لیسانس متالورژی، محل کار کنترل فرآیند ذوب مس خاتون آباد

محمد زین الدینی

لیسانس متالورژی، محل کار واحد متالورژی ذوب خاتون آباد

روح اله عباسی

لیسانس متالورژی، محل کار واحد متالورژی ذوب خاتون آباد

چکیده

کارخانجات ذوب کنسانتره مس از روش پیرومتالورژی، جهت تبدیل کنسانتره به آند مس با خلوص 99,7 درصد استفاده میکنند. یک واحد ذوب مس شامل کوره خشک کن، کوره فلش، کوره الکتریکی، کوره کنورتر و کوره آندی میباشد . کنسانتره مرطوب در کوره خشک کن رطوبت خو درا از دست میدهد و سپس وارد کوره فلش میگردد. در اثر واکنش هوای پیشگرم شده با کنسانتره در محفظه واکنش کوره فلش، حرارت زیادی آزاد میگردد که باعث ذوب سریع کنسانتره مس میگردد و مات مس تولید میشود. مذاب مات مس در کوره کنورتر (توسط فرآیند تبدیل) و در کوره آندی (توسط فرآیند اکسیداسیون و احیاء) به آند مس تقریبا خالص تبدیل میشود. مشکل اصلی تغییر عیار مس کنسانتره میباشد که از حدود 18 تا 30 درصد نوسان دارد که این نوسان عیار باعث تغییر در پارامترهای کنترلی عملیاتی مانند هوای مصرفی، سوخت متان، سوخت مازوت، سیلیکا مصرفی، نوسان در عیار مات و ... میگردد که مراقبت مداوم عملیات جهت جلوگیری از اتلاف مس و جلوگیری از قطع فرآیند تولید را به همراه دارد. در اینجا با مطالعه عیار مس کنسانتره به همراه موارد عملیاتی در کوره های مختلف یک واحد ذوب؛ انرژی مصرفی طی ماه های مختلف مورد بررسی قرار میگیرد تا بتوان با مشخص نمودن تاثیر عیار کنسانتره، نسبت به بهینه نمودن فرآیند پیرومتالورژی مس یک واحد ذوب از لحاظ انرژی در کنار حداکثر تولید اقدام نمود.

کلیدواژه ها

کنسانتره مس، آنالیز مینرالوژی کنسانتره مس، انرژی واحد ذوب، انرژی بر حسب آند مس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.