کشاورزی شهری راهکاری در جهت ارتقاء و بهبود کیفیت محیط زیست شهری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: CARSE04_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 774
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام زنده دل ثابت

کارشناس ارشد جغرافیا و برنام هریزی شهری با گرایش بهسازی و نوسازی،مرکز تحصیلات تکمیلی و دکترای الکترونیکی دانشگاه پیام نور اصفهان- ایران

فریبا زنده دل ثابت

کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشاء، مرکز زیباکنار ، گیلان، ایران

فرزانه زنده دل ثابت

کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی گرایش زراعت ) گروه تکنولوژی ( ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرکزی شهر رشت، استان گیلان ، ایران

فرانک زنده دل ثابت

مهرناز زنده دل ثابت

چکیده

در کشور ما نیز همانند دیگر کشورهای در حال توسعه، با تمرکز روز افزون جمعیت در کلان شهرها با مسائل و مشکلات متعددی مواجه بوده که شماری از آن ها در سطح جهان گریبانگیر بسیاری از کلان شهرها است. از اینر رو با توجه به مشکلات متعدد، مفهوم پایداری در کلان شهرها حول محورهای متعددی قابل بررسی است. که یکی از این محورها، کشاورزی شهری است که متاسفانه تاکنون مورد توجه برنامه ریزان قرار نگرفته است. در صورت برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب در این زمینه، می توان از منافع بی شمار آن بهره مند گردید . لذا، با توجه به اینکه این رویکرد در سطح بین المللی مورد توجه و در حال گسترش است و از آنجائیکه تاکنون نیز تحقیق جامعی در این زمینه صورت نگرفته است، ضرورت دارد این مقوله در کشور ما نیز مورد مطالعه و توجه قرار گیرد. در این راه پایداری شهری می تواند به ساکنین، یک زندگی همراه با محیط و طبیعت است بدون آنکه تخریب محیط طبیعی و انسانی را داشته باشد. این دید می تواند بازسازی بافت های شهری در درون شهرها را افزایش دهد . از همین رو در سایت سعی شده که مکان های بلا استفاده یا غیر مفید، برای کشاورزی شهری انتخاب شود، تا آن ها را به فضای کشت تبدیل کرد. این عمل نه تنها موجب زیباسازی شهری و استفاده از زمین می شود بلکه موجب پدید آمدن ارتباطات اجتماعی می شود. این مشارکت مردم در بهبود شرایط محیط، سرزندگی و از طرفی پایداری شهری را از جنبه های مختلف برای ساکنین دارد..

کلیدواژه ها

کشاورزی، کشاورزی شهری، شهرنشینی، کیفیت محیطی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.