مطالعه کانی شناسی و درجه آزادی کانسنگ مس چوگان، استان مرکزی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: CARSE04_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی اراک

مجتبی ساری خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی اراک

امیر فرامرزپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن گرایش فرآوری مواد معدنی، دانشگاه یزد

عبدالمطلب حاجتی

استادیار، دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اراک

چکیده

مطالعات کانی شناسی و درجه آزادی از جمله مهمترین متغیرهای مورد استفاده در انتخاب روشهای جدایش است. در این پژوهش ویژگیهای انواع مختلف کانیهای موجود درکانسنگ مس باریت شناسایی و روشهای مناسب برای پیش فرآوری و فرآوری پایانی ارائه شده است. ویژگی های کانسنگ با مطالعات میکروسکوپی، XRD،XRF و ICP، ترکیبات کانیشناسی بر پایه تجزیه شیمیایی و مطالعات میکروسکوپی و همچنین مشخصات بافت مانند ابعاد ذرات، توزیع ذرات کانی باارزش، وضعیت کانی های درگیر و وضعیت کانسنگ مشخص شد. از نمونه های ارسالی به شماره فراکسیونهای D-2,D-4,D-6,D-8,D-9,D-10 مقاطع صیقلی تهیه شد که در مجموع کانیهای باریت (BaSO4)، سلیس (SiO2)، مالاکیت (Cu2CO3(OH)2)، هماتیت (Fe2O3)، مس آزاد (Cu)، بورنیت (Cu5FeS4) و مقداری دیژنیت (Cu9S5)، کالکوسیت (Cu2S) و کوپریت (Cu2O) دیده شد. بعد از شمارش کانیهای هدف از جمله هماتیت، باریت، کوارتز و مالاکیت، به این نتیجه رسیده شد که کانیهای نام برده شده در فراکسیون 200 تا 300 مش آزاد شدهاند. البته کانیهایی مانند مالاکیت حتی در فراکسیون 200 تا300 به طور کامل آزاد نشده و به نظر میرسد که تا ابعاد 20 تا 25 میکرون آزاد شود و هنوز درگیری بین کانیهای مالاکیت و دیگر کانیها وجود دارد، اما در مجموع آزادسازی کانیها بیشتر در 75 میکرون یا همان 300 مش صورت گرفته است و کانی مس مالاکیت در حدود 20 میکرون آزاد میگردد. در نمونه D-9 و D-10 کانی مس تقریبا آزاد شده ولی هنوز مقداری درگیری با کانیهای باریت و سیلیس دارد.

کلیدواژه ها

مطالعات کانی شناسی و درجه آزادی، مشخصات بافت، وضعیت کانی های درگیر، مس و باریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.