مروری بر مبانی و پیشرفت های اخیر در رابطه با سورفکتانت های زیستی (بیوسورفکتانت ها) و کاربرد آنها در صنایع مختلف

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: CARSE04_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز فرهادی

دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی آموزشکده فنی و حرفه ای دختران شیراز

پگاه صراف زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده فنی دختران شیراز

چکیده

در سیستمهای ناهمگن، نواحی مرزی از اهمیت بسیار زیادی در نحوه رفتار کل سیستم برخوردارند. مواد کاهش دهنده کشش سطحی موادی هستند که جذب نواحی مرزی میشوند و خصوصیات آنها را تغییر میدهند. سورفکتانت ها ترکیبات آلی هستند که هنگامی که به مقدار بسیار ناچیز استفاده میشوند، کشش سطحی آب را به میزان قابل توجهی کاهش میدهند. از اثرات زیست محیطی آنها میتوان به تاثیر بر اکوسیستم های آبی و خاکی، سلامتی انسان و فرآیندهای تصفیه آب و فاضلاب اشاره کرد. طبق مطالعات انجام شده میتوان به جای استفاده از سورفکتانت ها، تولید فاضلاب ناشی از آنها و تلاش برای یافتن روشی اقتصادی برای تصفیه آنها، ترکیباتی را یافت که در عین حال که قابلیت و توانایی سورفکتانتها را دارا هستند، قابلیت حذف آسان از محیط زیست را نیز داشته باشند؛ که در این راستا میتوان بیوسورفکتانت ها را نام برد. در این پژوهش، ابتدا مروری بر شناخت بیوسورفکتانت ها و عملکرد آنها صورت پذیرفته و در ادامه انواع بیوسورفکتانت ها معرفی شده اند. به علاوه به مزایای بیوسورفکتانت ها نسبت به سورفکتانت های سنتزی اشاره شده است. همچنین نحوه تولید بیوسورفکتانت ها و راهکارهایی جهت کاهش هزینه تولید بیوسورفکتانت ها ارائه شده است. در ادامه به کاربردهای گوناگون آنها در صنایع مختلف پرداخته شده است و پیشرفت های اخیر در مورد این محصول زیستی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

بیوسورفکتانت ها، نفت ثالثیه، سورفکتانت های زیستی، کشش سطحی، امولسیون، MEOR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.