بررسی مهمترین علل بروز تاخیر و افزایش هزینه در پروژه های راه سازی مطالعه موردی:پروژه های راهسازی استان مازندران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN05_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس ابراهیمی چمانی

کارشناسی ارشد عمران گرایش ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر مازندران ایران

نادعلی رمضانپور

ولی ا... عزیزی فر

چکیده

امروزه بخش عمده سرمایه هر کشور، به خصوص کشورهای در حال توسعه به پروژه های عمرانی و زیربنایی آن اختصاص دارد و یکی از عوامل رشد و توسعه اقتصادی هر جامعه موفقیت در اجرای پروژه های عمرانی آن محسوب میگردد. کندی و عدم پیشرفت در اجرای پروژه های عمرانی که سبب عدم ایجاد مدیریت پایدار می گردد، حاکی از وجود موانع ومشکلات ریشه ای در اجرای طرح های عمرانی میباشد. لذا این پژوهش با هدف بررسی مهمترین علل بروز تاخیر و افزایش هزینه در پروژه های راهسازی (مطالعه موردی: پروژه های راهسازی استان مازندران) انجام پذیرفت. در این تحقیق جامعه آماری ما کارکنان شرکت های مهندسین مشاور و شرکت های پیمانکاری راهسازی در استان مازندران می باشد که از 100 نفر از آنها اقدام به آمار برداری شد. روش نمونه برداری در این تحقیق تصادفی سیستماتیک بود پس از استخراج داده ها از پرسشنامه داده ها جهت تست توزیع نرمال داده ها آزمون کولموگروف، اسمیرنوف از نرم افزار spss استفاده شد و در دنباله نیز با استفاده از آزمون رگرسیون اقدام به بررسی فرضیات تحقیق شد. همچنین بررسی هزینه تمام شده یک طرح راه به عنوان نمونه در طی سه سال مختلف صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که توان مالی پیمانکار، عدم انجام به موقع تعهدات کارفرما، نوسانات قیمت در بازار، بروکراسی پیچیده اداری، مسائل اجتماعی در طول مسیر پروژه ها و نحوه تعمیرات و نگهداری تجهیزات راهسازی بر تاخیر پروژه ها تاثیر گذار است. همچنین تاخیر در زمان انجام پروژه ها منجر به افزایش هزینه تمام شده پروژه خواهد شد.

کلیدواژه ها

توان مالی پیمانکار، تعهدات کارفرما، نوسانات قیمت، بروکراسی اداری، تعمیرات و نگهداری تجهیزات راهسازی، تاخیر پروژه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.