شناسایی و ارزیابی ریسک در قراردادهای پروژه های مهندسی، تدارکات و ساخت (EPC)در پروژه های عمرانی با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی(مطالعه موردی ایران مال)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN05_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1072
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شهبازی

گروه مهندسی عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

پوریا رشوند

گروه مهندسی عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

چکیده

یکی از مشخصه های توسعه اقتصادی هر کشور، طرح های عمرانی آن است و موفقیت در اجرای طرح های عمرانی به ساز و کارها و عواملی از جمله شناسایی، ارزیابی ریسک های پروژه بستگی دارد. از آنجایی که نوع قراردادها در پروژه های ساخت و ساز در کشور جزء آن دسته از پروژه هایی می باشند که سالانه مبالغ قابل توجهی از بودجه عمرانی کشور و سرمایه های شخصی را به خود اختصاص می دهند، بنابراین لازم است در تهیه اسناد این نوع قراردادها، شناسایی، ارزیابی و توجه به اولویت ریسک های مرتبط، توجه خاصی صورت گیرد. این تحقیق ابتدا بر اساس مطالعات و بررسی های انجام شده بر روی مقالات منتشره و انجام مصاحبه هایی، به استخراج ریسک های مهم و اثر گذار در پروژه های مهندسی، تدارکات و ساخت (EPC) پرداخته است. سپس بر اساس ریسک های مستخرج اقدام به رتبه بندی آنها گردید. این رتبه بندی با کسب نظر خبرگان و کارشناسان و با استفاده از روش TOPSIS Fuzzy انجام گرفت. نتایج حاصله از این روش نشان داد که ریسک های تغییر هزینه های پروژه اعم از نیروی کار و مواد اولیه، ریسک شناسائی نیازهای پروژه و انجام برنامه زمان بندی جزء ریسک های با اهمیت خیلی زیاد می باشند. که این مورد بیانگر احتمال وقوع بالای آنها می باشد.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک، پروژه های مهندسی، تدارکات و ساخت((EPC، طرح های عمرانی، روش TOPSIS Fuzzy

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.