تاثیر تقویت تکیه گاه های بوسیله میل مهار در بهبود رفتار لرزه ای سد بتنی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN05_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول صفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، ژئوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

ابراهیم اسدی

استاد راهنما

چکیده

سدها از دیرباز تاکنون کاربردهای زیادی درزندگی بشر داشته اند که ازجمله میتوان به مهار و کنترل آبهای سطحی و تولید انرژی برق – آبی اشاره کرد. این سازه ها مستلزم هزینه های بالای طرح و اجرا می باشند. ازاینرو ، سدها از سازه هایی است که نسبت به سایر سازه های متعارف مهندسی از اهمیت متمایزی برخوردار می باشند. یکی از جنبه هایی که در طراحی سدهای بتنی بسیار مهم میباشد پایداری سد برروی پی است، چرا که این رفتار نقش مهمی در تامین ایمنی پایین دست دارد و نیز استمرار بهره برداری از آنها ضامن بقای سرمایه های ملی خواهد بود. در طراحی سدها برروی پی های سست معمولا روشهای مختلفی جهت بهسازی پی انجام می گیرد. بطور کلی کاربرد المانهای تقویتی (میل مهار) در مهندسی ژئوتکنیک مشتمل بر دو بخش استفاده در بستر پی سازه ها و اصلاح و بهسازی برجای خاک میباشد. عمده استفاده از المانهای تقویتی در بستر پی سازه ها بوده که حدود 95 درصد از کاربردهای المانهای تقویتی را شامل می شود. آنچه که در این پژوهش مد نظر است، بررسی رفتار سازه ای سد برروی بستر تقویت شده به وسیله المانهای تقویتی با استفاده از نرم افزار المان محدود ABAQUS می باشد.

کلیدواژه ها

سد، المانهای تقویتی (میل مهار)، بهسازی سد ،نرم افزار.ABAQUS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.