شناسائی ملکولی چند ایزوله باکتری بورخلدریا گلادیولی از روی پیاز زعفران استان خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRIHAMAYESH04_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 871
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا کریمی شهری

بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی

محمود سجادی نژاد

کارشناس مدیریت حفظ نباتاتی استان خراسان رضوی

رضا برازنده آق کاریز

دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی دانشگاه زابل

چکیده

باکتری بورخلدریا Burkholderia بعنوان نماینده باکتری هایی که در خاک چند منظور فعالیت می کنند، بشمار می آید و گسترش فراوانی در بین میکروارگانیس های خاک دارد. برخی از گونه های این باکتری بر روی گیاهان بیماریزا هستند. در سال های اخیر در مزارع زعفران عارضه خشکیدگی زودهنگام برگ ها و کچلی مزرعه زعفران در استان خراسان رضوی و جنوبی مشاهده گردیده است. در قسمت های آلوده مزرعه پیازها کم رشد و برگ ها از خاک بیرون نمی آیند. پیازها قادر به تولید گل نبوده و بشدت میزان میزان عملکرد را کاهش می دهند. پس از خالص سازی و جداسازی باکتری از روی پیازها بر روی محیط کشت نوترینت آگار، کلین های خالص و یکنواخت در شرایط انکوباتور رشد داده شد و سپس اقدام به استخراج دی آن از پیکره باکتری ها گردید. با استفاده از آغازگر اختصاصی CLAF/CLAR و CMG16- G16-2/1 واکنش های زنجیره ای پلیمرازی انجام شد. محصول پی سی آر بر روی آگاروز درهر نوع واکنش تک باند اختصاصی تولید کرد. جفت آغازگرCLAF/CLAR تولید باندی در محدوده 300 جفت باز و آغازگر CMG16-/G16-2/1 تولید باند 467 جفت بازی نمود. پس از اخذ نتایج تولی یابی در پایگاه اطلاعاتی NCBI بلاست همردیف گردید و سپس به بررسی یافته های آن پرداخته شد نتایج حاصل از توالی یابی و بلاست ژن rDNA16s ایزوله های باکتری Burkholderia gladioli pv.gladioli را از روی زعفران ایران تایید کرد.

کلیدواژه ها

باکتری، زعفران، شناسائی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.