تومور نادر استرومال اسکلروزان تخمدان: گزارش مورد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 22، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-22-11_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستاره اخوان

دانشیار گروه انکولوژی زنان، بیمارستان ولی عصر، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

میترا مدرس گیلانی

استاد گروه انکولوژی زنان، بیمارستان ولی عصر، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

صدیقه قاسمیان دیزج مهر

استادیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران.

فرزانه رشیدی فکاری

دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت باروری، کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه: تومور استرومال اسکلروزان تخمدان، توموری نادر از گروه سکس کورد استرومال تومور می باشد. با توجه به ویژگی های خاص بالینی، هیستولوژی و هورمونی، از گروه سکس کورد استرومال متمایز شده است. در این مطالعه یک مورد نادر از تومور استروما اسکلروزان تخمدان گزارش می شود. معرفی بیمار: بیمار خانم 37 ساله با سابقه یک بار حاملگی، یک بار زایمان طبیعی با شکایت آمنوره به مدت 3 ماه، به پزشک مراجعه و تحت ارزیابی قرار گرفت. در بررسی سونوگرافی، توده توپر در آدنکس راست همراه با مایع آزاد صفاقی و تومور مارکر نرمال مشاهده شد و با احتمال بدخیمی در بیمارستان امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران بستری و تحت جراحی باز قرار گرفت. توده از نسج اطراف تخمدان آزاد و به پاتولوژی فروزن ارسال گردید که با توجه به گزارش مبنی بر احتمال توده استرومال اسکلروزان، تحت سالپنگواوفورکتومی راست قرار گرفت. نتیجه گیری: توده های توپر با مایع آزاد داخل صفاقی از موارد تشخیص افتراقی توده های بدخیم تخمدانی می باشند، ولی برخی توده های خوش خیم مانند تومور استروما اسکلروزان تخمدان می توانند ویژگی های سونوگرافیک توده های بدخیم را داشته باشند که بهتر است قبل از جراحی وسیع با ارسال نمونه به پاتولوژی فروزن و تایید پاتولوژی خوش خیم مبنی بر تومور استرومال اسکلروزان تخمدان، جراحی محدودتر با حفظ تخمدان برای بیمار انجام داد.

کلیدواژه ها

آسیت, بدخیم, تخمدان, تومور تخمدان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.