CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و تحلیل مزایای برنامه ریزی توسعه منطقه ای در بنادر جنوب ایران با استفاده از تکنیک ELECTRE (مطالعه موردی: بندرعباس، بندر امام، خرمشهر، بوشهر و چابهار)

عنوان مقاله: بررسی و تحلیل مزایای برنامه ریزی توسعه منطقه ای در بنادر جنوب ایران با استفاده از تکنیک ELECTRE (مطالعه موردی: بندرعباس، بندر امام، خرمشهر، بوشهر و چابهار)
شناسه ملی مقاله: NPRD01_036
منتشر شده در همایش ملی رویکردهای نوین در برنامه ریزی و توسعه پایدار منطقه ای در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی اصغر عبداللهی - استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید باهنر کرمان
بهنام مغانی - استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید باهنر کرمان
فاطمه دودکانلوی میلان - کارشناس برنامه ریزی شهری

خلاصه مقاله:
با توجه به اتصال جنوب ایران به خلیج فارس و دریای عمان می توان کشور ایران را یک کشور دریایی دانست. از آنجا که بنادر و دریا ها نقشی تعیین کننده در اقتصاد کشورها دارند، توسعه این مناطق می تواند به توسعه منطقه ای کمک کندکه برای رسیدن به این توسعه منطقه ای نیازمند برنامه ریزی منطقه ای جامع و استفاده بهینه از منابع هستیم. بنابراین با توجه به اهمیت توسعه منطقه ای و نقش بنادر در ایجاد این توسعه، پژوهش حاضر سعی دارد با استفاده از روش های کتابخانه ای و 15 شاخص که از آمارنامه دریایی استخراج شده است و همچنین بهره گیری از مدل الکتره میزان توسعه یافتگی را در 5 بندر کانتینری جنوب که عبارتند از: بندر امام خمینی، بندر شهید رجایی در بندرعباس، بندر خرمشهر، بوشهر و چابهار، تعیین نماید. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که بندرعباس بیشترین میزان توسعه یافتگی را دارد، بنابراین، مناسب ترین بندر جهت توسعه منطقه ای در جنوب کشور می باشد.

کلمات کلیدی:
بنادر، کانتینر، توسعه منطقه ای، مدل الکتره

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/571797/