CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیلم های تهیه شده حاوی نانوذرات اکسید تیتانیوم با پایه پلی ساکارید آرد سویا

عنوان مقاله: بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیلم های تهیه شده حاوی نانوذرات اکسید تیتانیوم با پایه پلی ساکارید آرد سویا
شناسه ملی مقاله: JR_TBS-15-4_008
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

داود سالارباشی - Islamic Azad University Zarin Dasht Branch, Zarin Dasht, Iran
سید علی مرتضوی - Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
مصطفی شهیدی نوقابی - Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
بی بی صدیقه فضلی بزاز - Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
ناصر صداقت - Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
محمد رمضانی - Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
ایمان شهابی قهفرخی - University of Zanjan, Zanjan, Iran

خلاصه مقاله:
مقدمه: بیوپلیمرهای مشتق شده از منابع طبیعی که سهم زیادی از توجهات را در سال های اخیر بخود جلب نموده اند، بعنوان جایگزین های فیلم های پلاستیکی غیرزیست تخریب پذیر متداول در نظر گرفته می شوند چرا که هزینه آن ها پایین است و به آسانی از منابع تجدیدپذیر و زیست تخریب پذیر در دسترس اند. در این پژوهش، تاثیر غلظتهای مختلف اکسید تیتانیوم بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیلم خوراکی بر پایه پلی ساکارید محلول دانه سویا بررسی گردید. روش بررسی: فیلم­های نانوکامپوزیتی با افزودن نانو ذرات اکسید تیتانیوم در غلظت­های مختلف (۵، ۱۰ و ۱۵ درصد بر پایه وزن خشک) به پلی ساکارید آرد سویا، تولید گردید. نانو کامپوزیت حاصل، با هدف بررسی ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و میکروبی به روش قالب­ریزی محلول، سنتز شد. یافته ها: با افزایش غلظت نانوذرات در فیلم ها، میزان رطوبت و حلالیت آنها به طور معنی داری کاهش یافت اما میزان مقاومت کششی آنها به طور معنی داری افزایش یافت. نانواکسید تیتانیوم دارای اثر بازدارندگی زیادی بر روی سه باکتری باسیلوس سرئوس واستافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس بود. فیلم های تولید شده، اثری بر روی حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی کپک ها نداشتند. با افزایش غلظت نانوذره اکسید تیتانیوم، درصدمهارکنندگی آن بر کپک پنیسیلیوم اکسپانسوم افزایش معنی داری نشان داد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نانوذرات اکسید تیتانیوم می توانند در ماتریس پروتئینی سویا برای تولید فیلم استفاده گردند. فیلم کامپوزیتی تولید شده در این پژوهش را می توان برای کاربردهای غذایی و به عنوان ماده بسته بندی زیست تخریب پذیر استفاده نمود.

کلمات کلیدی:
Physicochemical properties, biological characteristics, titanium oxide nanoparticles, nanocomposites, خصوصیات فیزیکوشیمیایی, خصوصیات میکروبی, نانو ذرات اکسید تیتانیوم, نانوکامپوزیت ها.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1343807/