بررسی و تحلیل فرصت ها و زمینه های اکوتوریسم کویر شهرستان بافق؛ جهت توسعه جذب گردشکر در شهر اسلامی با طراحی مجموعه توریستی- اقامتی
محل انتشار: اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,112
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
UOT01_248
تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392
چکیده مقاله:
گردشگری در شهرهای اسلامی دنیای امروز با اهداف و مقاصد مختلفی نظیر تبادل اطلاعات وفرهنگ، زیارت، افزایش علم وآگاهی نسبت به جوامع پیشین وگذران اوقات فراغت دنبال می شودودر ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و بین المللی هرروز جایگاه والاتر می یابد. ازاینرو مهمترین مولفه در فراهم کردن بسترهای لازم برای توسعه صنعت گردشگری و جذب توریسم در ناحیه کویری شهر بافق، اعم از وجوه امکانات اقامتی، خدماتی، آموزشی و جاده ای می باشد که می توان بدین وسیله زمینه های بهره برداری مناسب از این ناحیه کویری در جهت جذب گردشگرعملی گردد. این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی وبا هدف شناخت و معرفی زمینه ها و فرصت های اکوتوریسم کویر شهرستان بافق؛ با طراحی پتانسیلی همچون مجموعه توریستی _ اقامتی؛ درراستای توسعه صنعت گردشگری این منطقه کویری می باشد. جامعه آماری این تحقیق جمعی از دانشجویان، استادان، متخصصان و صاحب نظران این عرصه بوده که از میان آنها 384 نمونه؛ با روش تصادفی ساده مورد پرسشگری مستقیم قرار گرفته اند. پس از جمع آوری اطلاعات میدانی ازطریق ابزار پرسشنامه با بکارگیری نرم افزار SPSS روابط بین متغییرهای تحقیق مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحقیق نشان داده که مهمترین زمینه و فرصت اکوتوریسم کویر شهرستان بافق، با طراحی پتانسیلی همچون مجموعه توریستی _ اقامتی؛ درراستای گسترش جذب گردشگربا (4/50 ٪ پاسخها) مربوط به توسعه مسائل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، صنعتی وضعیف ترین زمینه وفرصت اکوتوریسم این منطقه کویری مربوط به توسعه ورزش های وابسته به کویر با (8/28 ٪ پاسخها) بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فیض الله عابدینی
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی پردیسان فریدونکنار
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :