بررسی تاثیر طراحی فضاهای باز واحد همسایگی در برقراری ارتباط میان ساکنین با محیط و تعاملات اجتماعی (نمونه های مورد مطالعه مجموعه های مسکونی بلندمرتبه در شهر تهران: برج بین المللی تهران، مجموعه اکباتان و مجموعه آتی ساز)
محل انتشار: اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,096
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
UOT01_246
تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392
چکیده مقاله:
روند شتابان افزایش جمعیت در ایران و به دنبال آن افزایش تراکم و اختلال در تعاملات اجتماعی منجر به کاهش استفاده ازفضاهای باز در مجموعه های مسکونی و نیز کیفیت طراحی این فضاها گردیده است. از این رو، طراحی فضایی که جوابگوی احتیاجات انسانی باشد، از اهداف اصلی به شمار می رود. تحقیق حاضر با استخراج فاکتورهای مؤثر در شکل گیری تعاملات میان ساکنین و محیط زندگی، به جمع آوری داده ها پرداخته است. معیارهای در نظر گرفته شده از هم نشستی عوامل روانی اجتماعی در کنار عوامل فضایی کالبدی حاصل گردیده و شامل مرکزگرایی و جهت گیری؛ توجه به عرصه خصوصی؛ وجود فضای با سیمای نیمه ثابت؛ وجود فضای باز معنی دار؛ و مجاورت کارکردی می باشد. در راستای جمع آوری داده ها، سه مجموعه ی مسکونی با تراکم های کم، متوسط و زیاد، به عنوان نمونه مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این میان، از روش پیمایشی و تنظیم پرسشنامه در راستای ارزش گذاری و سنجش میزان تاثیر عوامل یاد شده استفاده گردیده است. نتایج حاصل، چگونگی تاثیر این عوامل را در ارتقای تعاملات اجتماعی میان ساکنین بیان می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هاشم هاشم نژاد
دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
سلوا فلاحی
دانشجوی کارشناسی ارشد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :