مقایسه ی اثرات فعالیت مقاومتی ایستا و پویا بر برخی شاخص های عملکردی قلبی- عروقی، لاکتات پلاسما و لکوسیت های خون محیطی زنان سالم غیر ورزشکار
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,276
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSTU06_404
تاریخ نمایه سازی: 13 اردیبهشت 1392
چکیده مقاله:
هدف: تحقیق حاضر به منظور مقایسه ی اثرات فعالیت مقاومتی ایستا و پویا بر برخی شاخص های عملکردی قلبی-عروقی، لاکتات پلاسما و لکوسیت های خون محیطی زنان غیر ورزشکار انجام شد. روش: در قالب یک طرح نیمه تجربی قبل و بعد، 20 زن غیر ورزشکار سالم داوطلب(با دامنه ی سنی 25-20 سال و شاخص توده ی بدنی 25-20 کیلوگرم/ متر مربع) در دو گروه تصادفی همگن فعالیت مقاومتی وامانده ساز پرس پای ایستا(با 40 درصد انقباض ارادی بیشینه) یا پویا(با 45 الی 55 تکرار با 40 درصد یک تکرار بیشینه) شرکت داشتند. ضربان قلب، فشار خون و حاصلضرب ضربان در فشار به همراه لاکتات پلاسما و تعداد لکوسیت های خون محیطی قبل و بلافاصله پس از فعالیت های مقاومتی تعیین شد. داده های حاصله به صورت میانگین و انحراف استاندارد با استفاده از آزمون های پارامتریک تی همبسته و مستقل در سطح معنی داری پنج درصد بررسی شد. یافته ها: نتایج حاکی است که همه ی شاخص ها پس از هر دو نوع فعالیت مقاومتی به طور معنی داری افزایش پیدا می کنند (P<0/05). به علاوه، دامنه ی تغییرات ضربان قلب، حاصلضرب ضرباندر فشار، لاکتات پلاسما و تعداد لکوسیت های خون محیطی گروه ایستا(به غیر از فشار خون سیستولی) به طور معنی داری بالاتر از گروه پویاست(P<0/05). نتیجه گیری: بر اساس یافته های حاصله، می توان نتیجه گرفت که تغییرات نامطلوب شاخص های عملکرد قلبی- عروقی، خستگی(لاکتات پلاسما) و التهابی(تعداد لکوسیت های خون محیطی) پس از انجام فعالیت های مقاومتی ایستا بالاتر از پویاست، بنابراین، فعالیت مقاومتی پویا برای توسعه ی قدرت و استقامت عضلانی زنان غیرورزشکار مناسب تر از فعالیت مقاومتی ایستاست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رسول ذکری
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز
افشار جعفری
دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز
ساره سعیدی
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :