کاربردهای مقطعنگاری الکتریکی و نوری در صنعت نفت و گاز
محل انتشار: دومین همایش بازرسی و ایمنی در صنایع نفت و گاز
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,111
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SIOEI02_023
تاریخ نمایه سازی: 10 بهمن 1390
چکیده مقاله:
یکی از نیازهای متخصصین در صنعت کسب اطلاع از وضعیت داخلی لولهها، مخزنها و حفرههای حاوی نفت، گاز و مشتقات آنها است که به طور معمول دسترسی به داخل آنها بدون قطع فرآیند تولید ممکن نیست. نیاز به کسب این اطلاعات موجب شده تا تحقیقات زیادی در زمینه روشهای مختلف اندازه گیریها و آزمونهای غیر مخرب صورت گیرد. استفاده از مقطع نگاری به عنوان یک روش تصویربرداری غیر مخرب از داخل خطوط لولههای انتقال نفت و گاز برای پایش مواد تشکیل دهنده سیال ها و اندازه گیری جریان و دبی سیال های چند فازه در طی سالهای اخیر از اهمیت خاصی برخوردار شده و در حال گسترش است. یکی از مهمترین ضروریات این تحقیق همگام شدن با توسعه این تکنولوژی و رقابت با فناوری های وارداتی میباشد. یکی از گروههای تحقیقاتی فعال که از سال 1385 فعالیت تحقیقاتی و صنعتی خود را در زمینه سیستمهای مقطعنگاری الکتریکی و نوری آغاز کرده است، گروه مقطعنگاری الکتریکی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی است که تا کنون اقدام به ساخت سیستمهای مختلف مقطعنگاری، از جمله مقطعنگاری مقاومتی، مقطعنگاری امپدانسی، مقطعنگاری خازنی با کاربردهای صنعتی و پزشکی نموده و در حال طراحی و ساخت سیستمهای دیگری از جمله مقطعنگاری القای مغناطیسی میباشد. در این مقاله ضمن معرفی مختصر روشهای فوقالذکر و بررسی کاربرد این روشها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به ذکر فعالیتهای انجام شده در این گروه در زمینه مقطعنگاری الکتریکی خواهیم پرداخت و در نهایت به مقایسه این روشها برای کاربردهای فوقالذکر خواهیم پرداخت.
کلیدواژه ها:
مقطع نگاری لولههای نفت و گاز ، تصویر برداری غیر مخرب لولههای نفت و گاز و پتروشیمی ، مقطع نگاری مقاومتی ، مقطع نگاری امپدانسی ، مقطع نگاری خازنی ، مقطع نگاری الکترو مغناطیسی ، مقطع نگاری نوری
نویسندگان
محمد رضا یوسفی نجف آبادی
گروه مهندسی پزشکی، دانشکده برق، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی،
مائده هادی نیا
گروه مهندسی پزشکی، دانشکده برق، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی،
رضا جعفری
گروه مهندسی پزشکی، دانشکده برق، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی،
حمید ابریشمی مقدم
گروه مهندسی پزشکی، دانشکده برق، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :