بهینه سازی سیال حفاری از نظر میزان هرزروی در یال شمالی کوهانک غربی و مقایسه آن با یال جنوبی کوهانک شرقی در میدان نفتی پارسی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 637

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SENACONF02_021

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394

چکیده مقاله:

سازند آسماری مهمترین سنگ مخزن نفت در میدان پارسی است که بر اساس مشخصه های پتروفیزیکی به 7 زون و 2 زیرزون تقسیم شده است. در مطالعه حاضر هرزروی سیال حفاری در حین عملیات حفاری در 6 حلقه چاه مورد مطالعه و شدت هرزروی در بخش هایی از یال شمالی کوهانک غربی و نیز بخش هایی از یال جنوبی کوهانک شرقی مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه با در نظر گرفتن پارامتر هایی همچون وزن گل حفاری و نیز فشار پمپ ها به بررسی این عوامل در ایجاد شدت هرزروی در این نقاط پرداخته و همچنین به تاثیر مضاعف هر کدام از این عوامل که می تواند در کاهش شدت هرزروی موثر باشد پرداخته شده است. در نهایت با مقایسه ی نقاط مدنظر، با توجه به بررسی های انجام شده از تاثیر هر کدام از پارمترها بروی میزان هرزروی صورت گرفته است که می تواند در بهینه سازی سیال حفاری در این نقاط کارساز باشد .

نویسندگان

محمد جمالی نیا

کارمند اداره خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران

ناصر تیموری خانه سری

عضو هیات علمی دانشگاه صنعت نفت اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شرکت نفت مناطق نفت خیز جنوب.، 1388، مطالعه جامع میدان ...
  • _ 1385، اصول مهندسی حفاری، چاپ اول، انتشارات ستایش، 180 ...
  • مطیعی، 0، 1374، زمین شناسی نفت زاگرس، انتشارات نفت زاگرس، ...
  • Lummus, James L, 1986, Drilling Fluids Optimization, Penn Well Publishing ...
  • نمایش کامل مراجع