تاثیر چهار الگوی مختلف کاشت بر کاهش مصرف علف کش ، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی در ذرت(zea maiz
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 973
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SACP01_113
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389
چکیده مقاله:
به منظور مدیریت تلفیقی علف های هرز ذرت و کاستن از میزان علف کش با استفاده از الگوی کاشت، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران در سال زراعی 1388 انجام شد. کرت های اصلی شامل: کاشت ذرت کف جوی، کاشت ذرت کف جوی و جابجایی جای جوی و پشته در مرحله 25 سانتی متری ذرت، کاشت ذرت روی پشته و کاشت ذرت روی پشته و کاربرد کولتیواتور در مرحله 25 سانتی متری ذرت کرت های فرعی شامل1 ، 1.5 و 2 لیتر علف کش نیکوسولفورون، وجین دستی و شاهد همراه با علف هرز بود. نتایج نشان دادالگوی کاشت و تیمار علف کش تاثیر معنی داری بر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژکی دارد. بدلیل نقش الگوی کاشت در تیمارجابجایی جوی و پشته اختلاف معنی داری بین عملکرد دانه در سطوح علف کش مشاهده نشد. کمترین درصد کاهش عملکرد دانه نسبت به تیمار شاهد وجین متعلق به تیمار جابجایی جوی و پشته و پس از آن تیمار استفاده از کولتیواتور قرار داشت. الگوی کاشت جابجایی جوی و پشته نسبت دیگر تیمارها عملکرد بیولوژیکی بالایی داشت و پس از آن الگوی کاشت کاربرد کولتیواتور قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نعیم اقایی
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشیار و استادیار پردیس ابوریجان دانشگاه تهران
غلام علی اکبری
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشیار و استادیار پردیس ابوریجان دانشگاه تهران
اسکندر زند
دانشیار بخش تحقیقات علفهای هرز موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
ایرج اله دادی
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشیار و استادیار پردیس ابوریجان دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :