بررسی نقش شوراها در افزایش مشارکت و توسعه پایدار جوامع روستاییمورد مطالعه : (دهستان بالاده از بخش بیرم شهرستان لارستان استان فارس)
محل انتشار: همایش ملی توسعه پایدار روستایی در افق 1404
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 872
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RSDC01_058
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
چکیده مقاله:
توسعه پایدار روستایی یکی از اهداف اساسی سیاست گذاری های کلان در همه کشورها و بخصوص در ایران است.چه توسعه پایدار یک مفهوم کلی و در ارتباط با ابعاد مختلف زندگی روستاییان و همچنین رابطه این ابعاد با محیط پیرامون می باشد. در سیستم جدید مدیریتی کشور، مدیریت روستاها به شوراها و دهیاری ها سپرده شده است. مدیریت روستایی در فرایند توسعه روستایی یکپارچه و پایدار نقش اساسی دارد. مدیریت روستایی در واقع فرایند سازماندهی و هدایت جامعه و محیط روستایی از طریق شکل دادن به سازمان ها ونهادهاست. این سازمان ها و نهادها، ابزار یا وسایل تامین هدفهای جامعه روستایی هستند. هدفهایی کهمردم آن را ترسیم میکنند و میپذیرند. همچنین مدیریت توسعه روستایی فرایند چندجانبهای است که شامل سه رکن مردم، دولت و نهادهای عمومی هستند. در این فرایند با مشارکت مردم و از طرق تشکیلات و سازمانهای روستایی برنامهها و طرحهای توسعه روستایی تدوین و اجرا گردیده و تحت نظارت و ارزشیابی قرار می گیرد در این مقاله با هدف بررسی نقش شوراها در مشارکت برای توسعه و مدیریت روستاهای واقع در دهستان بالاده از توابع بخش بیرم (شهرستان لارستان ، استان فارس ) از داده های آماری جمع آوری شده به روش میدانی – کتابخانه ای استفاده شده است . بر این اساس و مطابق با جمعیت روستاهای مورد مطالعه پرسشنامه هایی طراحی و توزیع شد که نتایج حاصل از ان به شکل زیر بود بر اساس نتایج حاصل 35 درصد جمعیت معتقد بر این بودند که شوراها نقش پررنگی را در توسعه پایدار دارند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین عبدی
دانشجوی کارشناسی برنامه ریزی روستایی ، دانشگاه بیرجند
علیرضا زحمت
دانشجوی کاردانی معماری ، دانشگاه فنی امام خمینی (ره) بهشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :