بررسی همبستگی بین فاکتورهای ریخت شناسی دو گونه بومی اردک ماهی و کپورمحلی تالاب انزلی با غلظت فلزات سرب کادمیوم در بافت عضله
محل انتشار: اولین همایش حفاظت از تالاب ها واکوسیستم های آبی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,336
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PWAE01_002
تاریخ نمایه سازی: 25 مرداد 1392
چکیده مقاله:
ماهی یکی ازمنابع تامین پروتئین در تغذیه انسان بشمار می رود که بدلیل تقاضای بالا به لحاظ بهداشتی و سلامت از نظر عاری بودن از آلاینده ها ی مختلف بویژه فلزات سنگین مورد توجه قرار گرفته است همچنین آنها عنوان یکی از مهمترین منابع تجمعفلزات سنگین در بدن خود هستند که می تواند عامل انتقال فلزات سنگین در جریان چرخه های زیستی به سطوح بالای غذایی و در نهایت انسان باشند. میزان تجمع فلزات در این موجودات با توجه به شرایط ریخت شناسی و محیطی متفاوت است.این مطالعه با هدف بررسی تغییرات تجمع فلزات در بافت عضله با تغییرات وزن و طول در گونه بومی تالاب انزلی انجام گرفت. در این بررسی بعد ازنمونه گیری به روش تصادفی و زیست سنجی نمونه ها) وزن، طول( . نمونه ها برای هضم و آنالیز به آزمایشگاه منتقل شد و با استفاده از روش هضم تر و دستگاه جذب اتمی مدل Shimadzu AA/680 غلظت فلزات محاسبه گردیددر بررسی حاضر مقادیر کادمیوم بدست آمده در بافت عضله برای دو گونه اردک ماهی و کپور محلی به ترتیب0/04±0/27 و0/04±0/16بوده همچنین عنصر سرب نیز در دو گونه به ترتیب 0/17بوده همچنین عنصر سرب نیز در دو گونه به ترتیب2/56و0/44بوده همچنین عنصر سرب نیز در دو گونه به ترتیب1/56بود و بین فاکتورهای طول و وزن در اردک ماهی ارتباط معنی دار مثبتp<0.05 ( در گونه ها وجود داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نبی اله منصوری
دانشیار دانشکده محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
نعمت اله خراسانی
استاد دانشکده منابع طبیعی کرج
سیدمسعود منوری
استاد یار دانشکده محیط زیست و انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
عبدالرضا کرباسی
استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :