اثر متقابل سیلیکون و آلومینیوم بر مقدار کربوهیدرات های محلول و قندهای احیاکننده در گیاه گاوزبان دارویی Borago officinalis L در شرایط کشت بدون خاک
محل انتشار: اولین همایش ملی گیاه پالایی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,842
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PHYTEO01_027
تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1391
چکیده مقاله:
ما نقش سیلیکون را در متعادل سازی اثرات مخرّب آلومینیومی در گیاه Borago officinalis مورد بررسی قرار دادیم. گیاه مورد نظر را در شرایط گلخانه ای کشت دادیم و وقتی به مرحله 7 برگی رسید، تیمار سیلیکون ( از سدیم تری سیلیکات (فرمول در متن اصلی مقاله) را با 5 غلظت 0 ، 0/5 ، 1 ،1/5 و 2 میلی مولار آغازنمودیم. سپس گیاه را در معرض تیمار آلومینیوم ( از کلرید آلومینیوم آبدار AlCl3*6H2O با 4 غلظت؛ 0 ، 20 ، 40 و 60 میلی مولار، قرار دادیم. سپس اثر این دو عنصر را بر مقدار کربوهیدرات های محلول و قندهای احیاکننده بررسی کردیم. نتایج نشان داد که آلومینیوم به طور اختصاصی مقدار این ترکیبات را با درجات متفاوتی کاهش داده است. سیلیکون با عث افزایش معنی دار مقدار کربوهیدرات های محلول شده است . همچنین این عنصر با افزایش مقاومت گاوزبان اثرات مخرّب آلومینیوم را در تیمارهای توأم تا حدودی کاهش داده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهناز گگونانی
دانشگاه پیام نور نجف آباد
کوروش دلاور
دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
شکوفه انتشاری
دانشگاه پیام نور نجف آباد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :