بررسی برخی نیازهای اکولوژیکی گووه در معرض خطر انقراض گون گچی (مطالعه موردی: منقطه افتر سمنان)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,145
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NRREFS03_017
تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1393
چکیده مقاله:
شناخت علمی و همه جانبه اجزاء اکوسیستم یکی از لازمه های اصلی برای مدیریت صحیح آن محسوب می شود. آگاهی نسبت به نیازهای اکولوژیکی هرگونه گیاهی می تواند در حفظ رویشگاه و جلوگیری از انقراض آن موثر باشد . گونه Astragalus fridae Rech. f. از جنس گون ، بومی و انحصاری ایران است که رویشگاه آن اقلیم بیابانی با خاکی غنی از گچ می باشد . تاکنون حضور این گونه تنها در منطقه افتر استان سمنان گزارش گردیده است . براساس طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و براساس گزارشات سازمان محیط زیست کشور گونه گون گچی در لیست گیاهان در معرض خطر انقراض قرار دارد. هدف از این تحقیق شناخت نیازهای این گیاه به منظور جلویگری از در آستانه خطر انقراض گرفتن آن می باشد. تا بتوان با الهام گرفتن و بررسی خواسته های اکولوژیکی این گونه گیاهی ، نسبت به تکثیر آن و همچنین جلوگیری از انقراض این گیاه اقدام نمود.
نویسندگان
سمیه ناصری
دانشجوی دکترای مهندسی منابع طبیعی - علوم مرتع دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان
محمدعلی ادیبی
کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست زیستگاه ها و تنوع زیستی - اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :