ارزیابی دقت مدل ماشین بردار پشتیبان و مدل هیبریدی الگوریتم ژنتیک و ماشین بردار پشتیبان با توابع زیان مختلف در پیشبینی تبخیر-تعرق مرجع
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,184
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NFBAS01_293
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
الگوریتم ژنتیک جستجویی در مسائل بهینه سازی برگرفته از تکامل ژنتیکی می باشد. ماشین بردار دسته بندی کنندهای است کهاز تئوری یادگیری آماری استفاده می کند. در این تحقیق با هدف مقایسه دقت مدل ماشین بردار پشتیبان و مدل هیبریدیالگوریتم ژنتیک و ماشین بردار پشتیبان در پیش بینی تبخیر-تعرق مرجع ((ET(o) روزانه، از تابع کرنل شعاعی و تابع زیان اپسیلونو درجه دوم استفاده شد. برای این منظور داده های اقلیمی روزانه شامل ساعات آفتابی، حداکثر و حداقل دمای هوا، رطوبت نسبیو سرعت باد، طی سالهای (2000-2010) در ایستگاه سینوپتیک اهواز برای تخمین (ET(o به عنوان ورودی مدل ها استفاده شد. مقادیر (ET(o نیز با روش استاندارد فائو-پنمن-مانتیث به عنوان مقادیر مبنا محاسبه شد. مقدار ضریب تبیین و ریشه میانگینمربعات خطا در بخش پیش بینی برای مدل GA-SVR با تابع زیان اپسیلون به ترتیب 0/9999 و برای مدل GA-SVR با تابع زیان درجه دوم به ترتیب 0/9998 و 0/0018 برای مدل SVR با تابع زیان اپسیلون به ترتیب 0/988 و 0/022 و برای مدل SVR با تابع زیان درجه دوم به ترتیب 0/980 و 0/026 محاسبه شد. نتایج بیانگر کارایی و دقت بالای مدل GA-SVR با هر دو تابع زیان اپسیلون و درجه دوم نسبت به مدل SVR با هر دو تابع زیان در پیش بینی تبخیر-تعرق مرجع می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آیدا مهرآذر
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
جابر سلطانی
استادیار گروه مهندسی آبیاری و زهکشی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
مریم منصوری
دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
موسی کلانکی
کارشناس ارشد هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی مالک اشتر- مجتمع دانشگاهی علوم و فناوری های زیر دریا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :