تأثیر نفتالین استیک اسید بر برخی از خصوصیات مورفولوژیکی گیاهچه های ذرت تحت تنش فلز کادمیم
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 543
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NFBAS01_248
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
به منظور برر سی تأثیر نفتالین استیک اسید (NAA) بر برخی از خصوصیات مورفولوژیکی گیاهچه های ذرت تحتتنش فلز سنگین دایمی ، آزمایشی به صورت فاکتوری در قالب طرم کاملا تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاهتحقیقاتی دانشگاه دامغان انجام شد. آزمایش در قالب پنج گروه شامل تیمار شاهد، کلرید کادمیم (100 میکرومولار) وتیمار ترکیبی کلرید کادمیم و نفتالین استیک اسید (غلظت های 1، 10 و 100 میکرومولار) انجام گرفت. جوانه های ذرت به مدت ده روز درمحلول غذایی هوگلند رشد یافتند. سپس گیاهچه ها به محلول غذایی حاوی کلرید کادمیم 100 میکرومولار منتقل شدند و به مدت 14 روز تحت تیمار کادمیم قرار گرفتند. همزمان تیمار غلظت های 1، 10 و 100 میکرومولار NAA به روش محلول پاشی برگی و یک روز در میان انجام شد. پس از برداشت، ویژگی های مورفولوژیکی گیاه شامل طول، وزن تر و وزن خشک مربوط به ریشه و اندام هوایی مورد سنجش قرار گرفت. نتایجنشان داد غلظت های مختلف NAA موجب افزایش وزن تر و خشک ریشه گیاهچه های ذرت شد؛ اما در غلظت 10میکرومولار این اختلاف معنی دار نبود. در مورد وزن خشک اندام هوایی بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی داریمشاهده نشد. طول ریشه و اندام هوایی در نمونه های مورد آزمایش، تحت تأثیر تیمارهای مختلف تفاوت معناداری رانشان نداد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرزانه مصباحی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکد زیست شناسی و پژوهشکد علوم زیستی، دانشگاه دامغان، ایران
مهدی خورشیدی
استادیار دانشکد زیست شناسی و پژوهشکد علوم زیستی، دانشگاه دامغان، ایران
فرزانه بهادری
استادیار پژوهشی، بخش جنگل و مرتع، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سمنان، ایران
مژگان مصاحبه
دانشجوی دانشکد زیست شناسی و پژوهشکد علوم زیستی، دانشگاه دامغان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :