نقشه یابی نواحی ژنومی فلورسانس کلروفیل در جمعیت Steptoe و Morex جو کشت شده تحت تنش شوری
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 447
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NFBAS01_086
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
به منظور نقشه یابی QTL های کنترل کننده 4 صفت فیزیولوژیک جو، جمعیتی شامل 27 لاین هاپلوئید مضاعف حاصل از تلاقیSteptoe و Morex به همراه دو والد مورد مطالعه قرار گرفتند. این تحقیق در سال زراعی 1390 در قالب دو طرح بلوک کاملتصادفی با سه تکرار تحت دو شرایط نرمال و تنش شوری اجرا شد. صفات محتوای کلروفیل برگ، میزان فلورسانس حداقل،میزان فلورسانس حداکثر و حداکثر مقدار بهره وری از فتوسیستم II مورد اندازه گیری قرار گرفتند. تجزیه QTL به روشنقشه یابی فاصله ای مرکب برای هر محیط به طور مجزا و برای میانگین دو محیط انجام گرفت. بر اساس نتایج تجزیه واریانسمرکب، اثر اصلی رقم برای کلیه صفات مورد بررسی معنیدار بود. برای صفات مورد مطالعه در مجموع 27 QTL بدست آمد. واریانس فنوتیپی توجیه شده بوسیله این QTL ها از 9/06 تا 30/28 درصد متغیر بود. حداقل و حداکثر LOD؛ (2/61 و 8/74) برای QTL های محتوای کلروفیل برگ (qCHC1m) و حداکثر مقدار بهره وری از فتوسیستم qFvFm2.1m)II) در میانگین دو شرایط بدست آمد. QTL جایگاه 81/2 سانتی مورگان کروموزوم 2H، کنترل کننده Fv/Fm از پایداری لازم برخوردار بود. بنابراین، در گزینش به کمک نشانگر می توان از آن استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حبیبه شهرکی
کارشناس ارشد اصلاح نباتات
براتعلی فاخری
دانشیار اصلاح نباتات، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
موسی فرزانجو
کارشناس ارشد زراعت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :