واسنجی و اعتبار یابی مدل HEC-HMS و آنالیز حساسیت آن در برآورد مشخصه های هیدروگراف سیلاب (مطالعه موردی: حوزه آبخیز جاماش استان هرمزگان)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,624

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWWE01_020

تاریخ نمایه سازی: 6 شهریور 1392

چکیده مقاله:

کاربرد مدل های مفهومی بارش- رواناب به عنوان ابزار ارزیابی واکنش حوضه های آبخیز در برابر بار هیدرولوژیک به تنظیم مقدار پارامترهای این مدل ها وابسته است. بنابراین کالیبراسیون و آنالیز حساسیت آنها، جزء مهمی از فرآیند کاربرد این مدل ها می باشد. در این مطالعه مدل حوضه آبخیز با استفاده از نرم افزار HEC-GeoHMS تهیه و شبیه سازی هیدرولوژیک حوضه توسط مدل HEC-HMS انجام شد. جهت واسنجی پارامتر شماره منحنی، از آمار 4 رگبار مشاهده ای و سیل همزمان آنها استفاده شده است. نتایج نشان دادند که این مدل در خصوص پیش بینی دبی اوج و زمان مربوط به آن در خروجی حوضه واقع در ایستگاه هیدرومتری سرمقسم می تواند نتایج قابل قبولی را ارائه نماید اما مدل در برآورد حجم موفق نبود. نتایج آنالیز حساسیت مدل نشان داد که به محض اضافه کردن 5 درصد به شماره منحنی حوضه و رسیدن به مقدار79/27 ، دبی پیک سیل به شدت افزایش پیدا می کند. این نکته نشان داد که هر گونه عملیات کنترل سیلاب در محدوده مورد مطالعه، باید با مطالعه کافی و در جهت کنترل پوشش گیاهی صورت گیرد.

نویسندگان

احمد نوحه گر

دانشیار، عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

نسیم قشقایی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

ارشک حلی ساز

استادیار، عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :