ایجاد مزارع دریایی با استفاده از تکنیک های نو در جزیره ابوموسی با رویکرد پدافند غیر عامل وتحکیم امنیت مرزی و بهره برداری پایدار
محل انتشار: اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در علوم دریایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 953
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPDMS01_397
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
به دلیل افزایش جمعیت در جهان و نیاز آن به تامین پروتعین، استفاده از روشها و تکنیکهای مختلف مانند زیستگاههای مصنوعی دریایی، دهها سال است که با هدف پایداری و بقا محیط های طبیعی تعریف و توسعه پیدا کرده است. زیستگاه مصنوعی عبارت است ازاستقرار سازه های مناسب در دریا جهت توسعه و بهره برداری پایداراز آن. درساحل جزایر ایران بخصوص جزیره ابوموسی دارای پتانسیل هایی است که که میتوان با تکیه بر آنها علاوه بر افزایش تولید و ایجاد اشتغال نسبت به پدافند غیرعامل و تحکیم امنیت مرزی اقدام نمود. در منطقه بندر لنگه با استفاده از سه نوع سازه بتونی زیستگاههای مصنوعی اقدام به ایجاد مزرعه دریایی شد که این طرح با پنج تیمار و سه تکرار انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد که زیستگاههای مصنوعی دریایی در حالت مخلوط تا ۱0 برابر تولید را افزایش میدهند. با توجه بوجود فن آوریها، تجربه و حتی اختراعات و ابتکارات فراوانی در این مقوله در ایران و جهان و اتکا به این دانش بومی شده، میتوان در جزیره ابوموسی که دارای پتانسیل ریست محیطی میباشد، مزارع تولیدی و گردشگری با سازه های 20-1 تنی و با اشکال متفاوت و مخصوص برای گونه های مختلف آبزیان در دریا ایجاد نمود. که علاوه بر تولید سالانه ، تعداد زیادی خانواده بطور مستقیم و غیر مستقیم اشتغال پیدا میکنند که در تحکیم امنیت مرزی و پدافند غیرعامل قطعا کاربرد دارند. با اجرای این گونه طرحها علاوه بر ایجاد اشتغال در حوزه شیلاتی و محیط زیستی و صنایع مرتبط، قادرند در ارتقا سطح زندگی ساحل نشینان با اهداف تعیین شده از سوی دولت در توسعه و امنیت مرزی عمل نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
دانیال اژدری
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور تهران، پیکانشهر باغ ملی گیاهشناسی،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :