مقایسه تأثیر هورمون اواپریم همراه با آنتی دوپامین دامپریدون با عصاره غده هیپوفیز ماهی کپور بر میزان موفقیت در تخمریزی، درصد بازماندگی لارو و هماوری کاری ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,420

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_0012

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

در این آزمایش تاثیر هورمون اواپریم همراه با آنتی دوپامین دامپریدون با عصاره غده هیپوفیز ماهی کپور بر شاخص های تولید مثلی ماهی آمور مورد مقایسه قرار گرفت. این آزمایش روی 20 مولد ماده و 20 مولد نر ماهی آمور در کارگاه تکثیرو پرورش شرکت آبزی واقع در 40 کیلومتری دزفول در استان خوزستان صورت گرفت و مولدین در دو گروه آزمایشی و هر گروه شامل 20 مولد در طرح کاملاً تصادفی تقسیم شدند. میانگین(± انحراف معیار استاندارد) وزن و طول کل مولدین ماده به ترتیب 279.99±8105 گرم و 90.3±2.386 سانتی متر برای هر دو گروه آزمایشی اندازه گیری شد. درجه حرارت آب در طول دوره آزمایش 24.5-23.5 درجه سانتی گراد ثبت گردید. گروه آزمایشی اول با عصاره هیپوفیز با دوز 4mg/Kg و گروه آزمایشی دوم با هورمون اواپریم با دوز 0.5ml/Kg و بصورت درون عضلانی و در یک مرحله تزریق شدند. نتایج این تحقیق نشان داد در میزان موفقیت در تخمریزی و درصد بازماندگی لارو دوگروه آزمایشی اختلاف معنی داری را با هم نشان ندادند (p>0.05). اما هماوری کاری در گروه آزمایشی اواپریم 681±64069/5 و در گروه آزمایشی هیپوفیز 555±50238 بود که اختلاف معنی داری را با هم نشان داد (P<0.05) و اواپریم عملکرد بهتری را نسبت به هیپوفیز داشت. نظر به اینکه استفاده از غده هیپوفیز منوط به قربانی کردن چندین ماهی کپور بالغ میباشد و از نظر هزینه ای نیز استفاده از هیپوفیز در مقابل اواپریم گران تر است (عصاره هیپوفیز با قیمت 7/500/000 ریال به ازاء هر گرم و اواپریم به قیمت 380/000 ریال در ویالهای 10 میلی لیتری) لذا استفاده از اواپریم علاوه بر بهبود بخشیدن به برخی از شاخصهای تولید مثلی در ماهی آمور از نظر اقتصادی نیز به صرفه تر می باشد.

کلیدواژه ها:

ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) ، اواپریم ، غده هیپوفیز ، هماوری کاری

نویسندگان

لیلا خدابنده شلمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

حدیده معبودی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

ابوالفضل عسکری ساری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

فرود بساک کاهکش

پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور ،اهواز