تاثیر استفاده از پوشش خوراکی صمغ بومی استخراج شده از به دانه و مقایسه آن با کیتوزان بر پارامترهای بافتی و تغیرات رنگ سیب واریته Red Delicious
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 925
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_538
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
تأثیر استفاده از پوشش خوراکی صمغ بومی به دانه در سه غلظت 0/05، 0/1 و 0/2 0 درصد و مقایسه آن با تأثیر صمغ کیتوزان در غلظت 1 درصد بر روی سیب واریته Red delicious مورد بررسی قرار گرفت. فاکتورهای مورد ارزیابی در این بررسی رنگ و خصوصیات بافتی سیب طی 8 روز نگهداری پس از پوشش گذاری توسط این صمغ ها بود. نتایج بررسی آزمون رنگ نشان داد که فاکتور قهوه ای شدن آنزیمی در مورد پوشش صمغ بومی به دانه در غلظت 0/2 درصد و کیتوزان در غلظت 1 درصد کمترین میزان را دارا بوده است و توانایی پوشش های خوراکی به طور آشکاری در به تأخیر انداختن قهوه ای شدن آنزیمی و حفظ رنگ سیب مشاهده شد. فاکتورهای بافتی مورد ارزیابی در این بررسی نیز شامل فاکتورهای سختی در آزمون پانچ و فاکتورهای آزمون TPA شامل چسبندگی، چسبناکی، جوندگی و سختی مورد اندازه گیری قرارگرفت. در تمام فاکتورهای ارزیابی شده صمغ تجاری کیتوزان خصوصیات بهتری در حفظ بافت از خود نشان داد و بسته به مورد سایر غلظت های صمغ به دانه پس از کیتوزان خصوصیات بهتری درحفظ بافت اولیه سیب نشان دادند.اندازه گیری Firmness تیمارهای مختلف نشان داد که پس از کیتوزان تیمارهای تیما 0/05 درصد و 0/2 درصد صمغ بومی به دانه موجب حفظ انسجام و بالا نگاه داشتن این فاکتور طی روزهای مختلف نگهداری شده اند. دراین تحقیق تأثیر صمغ بومی به دانه در غلظت 0/05 درصد و 0/2 درصد در ممانعت از قهوه ای شدن آنزیمی و حفظ نسبی کیفیت بافت سیب واریته Red Delicious مورد تأیید قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شاهین بناساز
دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
محمد حجت الاسلامی
دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
سیدهادی رضوی
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
ابراهیم حسینی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :