بررسی تاثیر درجه حرارت نگهداری برروی ویژگی های قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus)
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 812
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_203
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
هدف: قارچ دکمه ای دارای عمر نگهداری کوتاه 3 الی 4 روز می باشند. این قارچ ها چون فاقد پوشش خارجی نگهدارنده هستند در معرض هوا ومیکروب های محیطی قرار گرفته و عمر نگهداری آنها کاهش می یابد. شرایط مختلف بر روی ویژگی های کیفی و ظاهری قارچ موثر است. این مقاله قصد دارد تفاوت بین قار چهای موجود در سوپر مارک تها که به صورت بسته بندی در دمای یخچال ( 4 درجه سانتی گراد) نگهداری میگردند با قارچ های عرضه شده در میادین میوه و تره بار که به صورت عمده در معرض فروش قرار می گیرند را مورد بررسی قرار دهد. مواد و روشها: در این راستا میزان اختلاف وزن، شدت تنفس و میزان آسکوربیک اسید مورد ارزیابی قرا رگرفت و با نرم افزار SAS در سطح معناداری 95% وجود و عدم وجود اختلاف آماری بین ویژگیهای فوق الذکر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج و بحث: نتایج حاکی از آن است که میزان درصد کاهش وزن، میزان درصد بقاء اسکوربیک اسید نسبت به روز نخست و شدت تنفس (میلی گرم دی اکسید کربن در یک کیلوگرم نمونه به ازاء یک ساعت) برای قارچ های بسته بندی شده به ترتیب 2/1±6/66%, 3/88±92/68% و 13/5±133/68 درحالیکه این ویژگی ها برای قارچ فله که در شرایط محیطی نگهداری شده اند به ترتیب 3/88+68/74%و 16/71% و 9/7%±308/88 است. نتیجه گیری: با توجه به این مهم که قارچ یک محصول بسیار حساس است نگهداری مناسب آن با رعایت شرایط مناسب ما را قادر م یسازد تا این محصول را طی مدت زمان بیشتری حفظ کرده و مورد استفاده قرار دهیم. فاکتورهای مختلفی برای نگهداری قارچ ها وجود دارد که یکی از قابل کنترل ترین این شرایط حفظ دمای مناسب و بسته بندی مناسب می باشد. دمای چهار درجه سانتی گراد به همراه استفاده از بسته بندی سبب حفظ بهتر محصول از نظر خصوصیات کیفی و ظاهری قارچ دکمه ای آن می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرضیه خضرایی
عضو باشگاه پژوهشگران جوان، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان). اصفهان. ایران.
مهشید جهادی
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان). اصفهان. ایران
محمد فاضل
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان). اصفهان. ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :