کاربرد آنزیم های میکروبی در صنعت
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 14,063
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_1894
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
هدف: هدف این مقاله توصیف بخشی از کاربردهای آنزیم ها در صنعت به عنوان یک کاتالیزور زیستی می باشد. نتایج و بحث: مزایایی چون امکان بکارگیری تحت شرایط نسبتا معتدل حرارتی، pH و فشار مختلف باعث شده در بسیاری از فرآیندهای صنعتی آنزیمهای میکروبی تجاری، به صورت فزایندهای جایگزین کاتالیستهای شیمیایی رایج شوند. همچنین تولید این منبع گرانبها با سوبستراهای ارزان باعث شده از لحاظ اقتصادی مورد توجه قرار گیرند. البته باید با ترفندهایی تولید آنزیمها را اقتصادی تر کرد به عنوان مثال اصلاح نژاد باکتریها باعث بالا رفتن تولید آنزیم میشود. در گذشته این عمل اغلب از طریق جهش زایی تصادفی و انتخاب سویه مناسب صورت میگرفت. که امروزه روشهای دیگری مانند مهندسی پروتئین و ارگانیسم استفاده میشود. اکثر آنزیمهای صنعتی از طریق فرآیند ناپیوسته تولید می شوند و اخیرا تعداد اندکی از آنها از طریق تخمیر و به روش پیوسته تولید می شوند. آنزیم ها بطور گستردهای در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند به عنوان مثال می توان به کاربرد آنها در مواد شوینده ها و فرآوری نشاسته و کربوهیدرات های وابسته , تولید پنیر , تولید آبمیوه و .... اشاره کرد. به عنوان مثال امروزه ژن تولید کننده کیموزین گوساله را به میکروارگانیسم هایی مثل E.coli و A.niger منتقل می کنند. نتیجه گیری کلی: با توجه به نقش پر رنگ آنزیمها در صنعت و همچنین امکان تولید اقتصادی آنها ضرورت استفاده و توجه بیشتر به آنها بیشتر حس می شود علاوه بر این کمک شایانی به حفظ محیط زیست با جایگزینی آنها با کاتالیستهای شیمیایی صورت می گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی عزیزی نیا
دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سیدحسین اسدی یوسف آباد
دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
احسان شاد
دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :