روشهای نوین شناسایی منبع ژلاتین جهت بررسی ایمنی و کنترل کیفیت آن

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,154

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1086

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

ژلاتین به عنوان یک منبع غذایی GRAS در نظر گرفته می شود. با توجه به وسعت اربرد ژلاتین، شناخت محصولات موجود در بازار و نیز توجه به حلال بودن ژلاتین مصرف شده در محصولات غذایی، تولید، کیفت و کاربردهای آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. اگر چه ژلاتین دارای طیف گسترده ای از کاربردهای مفید است، اما بدبینی و نگرانی هایی هنوز در میان مصرف کنندگان وجود دارد. پیرو ادیان اسلام و یهودیت ژلاتین حاصل از خوک را مصرف نمی کنند و ژلاتین حاصل از پوست و استخوان گاو را نیز در صورتی مصرف می کنند ه کشتار مطابق الزامات دینی صورت گرفته باشد. در بسیاری از موارد لازم است که منابع مختلف ژلاتین نه تنها برای ایمنی و به دلایل مذهبی، بلکه به دلیل واکنش های حساست زا به ژلاتین مشخص گردد.به طوری که حساسیت به ژلاتین خوک و گاو وجود داشته اما نسبت به ژلاتین ماهی این حساسیت وجود ندارد. با وجود اقدامات پیشگیرانه، درجه بالایی از خطر برای بیماران حساس به ژلاتین وجود دارد، زیرا اغلب ژلاتین خوک و گاو در ترکیبات غذاها و مواد غذایی تجاری وجود دارند. برخی محققین تفاوت بین انواع ژلاتین را با استفاده از روش های فیزیکوشیمیایی بر اساس تجزیه و تحلیل آمینواسیدها، روش های ایمنی شناسی بر اساس آنتی بادی پلی کلونال، روش ELIZA غیر مستقیم و ساندویچی، کروماتوگرافی با کارایی بالا همراه با طیف سنجی جرمی، طیف سنجی مادون قرمز، میکروسکوپ فلورسانس، میکروسکوپ الکترونی، الکتروفورز، کالری متر روبشی افتراقی، آنالیز دی الکتریک و اخیراً استفاده از نانوتکنولوژی در مقیاس نانوذرات مورد بررسی قرار داده اند. در این مقاله مروری بر تحقیقات انجام شده در این زمینه می پردازیم.

کلیدواژه ها:

انواع ژلاتین ، ژلاتین حلال ، روشهای نوین شناسایی ژلاتین

نویسندگان

طیبه شاهی

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد قربانی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آبرومند، ع. 1386. تولید ژلاتین خوراکی از ضایعات ماهی. عوم ...
  • فرحناکی، ع.، مجذوبی، م.، مصباحی، غ. 1388. خصوصیات و کاربردهای ...
  • نمایش کامل مراجع