راهکاری برای افزایش سطح بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی با استفاده از سیستم HACCP و فرآیند GMP
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,009
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_1003
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین مشکلات نگران کننده آینده بشر، موضوع تأمین احتیاجات غذایی است که باعث نیاز به جلوگیری از هدر رفتن موادغذایی شده است تا بتوان بدین وسیله نیاز تغذیه ای جامعه بشری رو به رشد را تأمین کرد . از سوی دیگر عدم رعایت موازین بهداشتی در مراحل مختلف تولید و تهیه و مصرف، سبب بروز موارد متعدد بیماری و غیر قابل مصرف و معدوم شدن سالانه هزاران تن مواد غذایی می گردد. سیستم HACCP و نیز فرآیند GMP که یکی از پایه های سیستم HACCP کارآمد می باشد از جمله روش هایی هستند که به منظور کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی به کلر گرفته می شوند. سیستم HACCP قابلیت ادغام در سیستم های مدیریت کیفیت از قبیل استانداردهای سری ایزو 9000 را به راحتی دارد . با به کار گیری هر یک از این روش ها، جنبه های کیفی و ایمنی غذا از نظر خطرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی کنترل می شوند و به ما این اطم ینان را می دهند که فرآورده سالم است، همچنین تجارت بین المللی از طریق افزایش اعتماد به ایمن ی مواد غذایی رونق بخشیده می شود، میزان ضایعات در محصول تولیدی کاهش می یابد و روابط بین تولیدکنندگان، بازرسان مواد غذایی و مصرف کنندگان بهبود می یابد، همچنین بازرسی آسانتر می گردد و د ر هزینه و زمان صرفه جویی می شود و ظرفیت تولید و بازده کارخانجات مواد غذایی افزایش می یابد و نیز در راستای ابداع محصولات جدید و افزایش صادرات گام برداشته می شود. بنابراین حفظ ایمنی، بهداشت و کیفیت مواد غذایی تولیدی و عرضه شده می تواند شرط لازم برای تأمین سلامت جامعه و یکی از شاخص های مهم توسعه باشد.
نویسندگان
فرشته جلفائی
ارومیه، جاده سرو، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
اصغر خسروشاهی اصل
ارومیه، جاده سرو، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :